XVI kolo Kupa CG

Rezultati XVI kola Kupa Crne Gore – Stanislav i Miloš bolji od ostalih

Šesnaesto kolo Kupa Crne Gore održano je u subotu po kombinovanom modelu, podgorički klubovi i reprezentacija nastupali su na strelištu Ljubović, ostali takmičari na svojim domaćim strelištima.

Ponavlja se dobra  predstava “pištoljaša”, ako je suditi po rezultatima. Istakao se  Stanislav Bošković (Brskovo) s
“ozbiljnim” rezultatom od 564 kruga. Lazar Vujošević (Gorštak) je bio solidan sa 551 krugom, ali je posebnu pažnju zavrijedio junior Matija Dačević (Nikšić) koji je s neobičnom lakoćom upucao 555 krugova. Njegov klupski kolega Vaso Pižurica je nakon mjeseci napora konačno prešao kotu 540, dok je Novak Dević (Donje luge) bio standardan sa 549 krugova. Kod djevojaka u ovoj disciplini, opet je prednjačila  juniorka Jovana Popović (Gorštak) s upucanih 550 krugova.

Kod “puškaša”,  ravnotežu sezonskog duela izmedju Andjele Miličković (Centar PG) i Miloša Božovića (Berane), ovaj put  pomrsila je juniorka Darinka Bulatović (Gorštak) s osvojenih  607,5 bodova. Odmah za njom, Lea Agović (Donje luge) sa 604,1 bodova. Miloš je ipak bio neprikosnoven sa 614 bodova, dok se Andjela zadržala na cifri od 603,8. 16.-kolo-Kupa-CG-2020-21 book-kup-2020-21-2 (1)


Paralelno s kolom Kupa , održan je i prvi dio priprema reprezentacije vazdušnim oružjem uoči EP u Osijeku. Selektor Stanko Laban, koji je strijelce nadgledao na trenizima od petka do nedelje, iskazao  je zadovoljstvo zalaganjem  na pripremama i postignutim pomakom.
Naredne subotu na programu je završnica nacionalnog kupa koja će se, uporedo s drugim dijelom priprema, održati na strelištu Ljubović.

 

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.