Turniri u Beogradu

Skromni rezultati na turnirima u Beogradu

bel expo centar

Najvaznije nagrade 43.po redu trodnevnog nadmetanja na Internacionalnom prvenstvu Beograda i Velikoj nagradi Beograda,vazdusni pistolj i vazdusnu pusku sponzora turnira fabrike „Valter“, osvojili su srpski strelac Damir Mikec sa upucanih  589 krugova, odnosno  proslogodisnji pobjednik Svjetskog Kupa ,Madjar Istvan Penji  za rezultat od 631,4 boda .
Streljacki Savez Beograda je u izvanrednom abijentu Bel ekspo centra odlicno organizovao takmičenje za oko 400 strijelaca sa cetiri kontinenta.
Ocekivali smo vise od nasih ,narocito ako se ima u vidu kakav su fantastican pocetak sezone imali. Rezultati u Beogradu su daleko od onoga sto su prikazali prethodnih mjeseci i sto realno mogu.Oscilacije su obiljezile rezultate u obije discipline,mada moramo da pomenemo solidne rezultate Nevene Saranovic(561) i Jelene Pantovic(560) treceg dana takmicenja.
Ocigledan je bio i umor nasih mladih strijelaca,ovo je prvi put da iz vikenda u vikend ucestvuju na takmicenjima u regionu….na dugi rok ovakav tempo veoma koristi zbog  iskustva,jacanja samopouzdanja u duelima sa streljackom elitom,a sto ce strijelce dodatno stabilizovati.
Ne smijemo medjutim smetnuti s uma da su se Beograd,Zagreb i ostali turniri regionalnog karaktera vec su ustalili kao top takmicenja ,te da su  njihovi ucesnici(ove godine i iz Azije)odavno najbolji po svim mjerilima,pa ovi turniri kao svojevrsna evropska/svjetska prvenstva u malom- daju dobru provjeru forme i neophodan reality check.

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.