Prvenstvo CG -Trap

Prvenstvo CG -Trap
Budvani dominirali, Jovica Markovic odbranio titulu.
Sjajna streljačka utakmica viđena je ovog vikenda u Budvi na državnom prvenstvu. Najbolji crnogorski Trap strijelci ponovili su seriju dobrih rezultata, ostvarili dvije visoke norme za ISSF utakmice (J.Markovic 114, I.Stanisic 116), dok je za ulazak u finale bilo potrebno respektabilnih 108 pogodaka.
Pojedninačno je trijumfovao Jovica Marković (SK Budva) vrhunskom završnicom u finalu, ispred klubskog kolege i najboljeg iz kvalifikacija Iva Stanišića. Stanišić je dugo vodio, djelovao gotovo nedostižan, ali je serijom promašaja u drugoj polovini finala ostavio prostor Markoviću koji je furioznom serijom preokrenuo utakmicu i prigrabio titulu državnog prvaka, rezultatom 41:38. Treće mjesto je osvojio vrlo perspektivni Lazar Boreta, koji je u jednom momentu čak i zaprijetio vodecem dvojcu. Medjutim, za podijumom možda najviše može da žali iskusni Dragan Mrkajić koji je sa dva poslednja promašena hitca otpao iz trke za medalje, te ostao na 4.mjestu. Peto mjesto i licni rekord sezone (111 meta) ostvario je B.Krivokapić iz H.Novog, dok je 6.pozicija pripala N.Markovicu iz cetinjskog Gamsa.
Budvani su svoju dominaciju potvrdili izrazito visokim klubskim rezultatom od 341 pogodak. Srebrni su bili standardno dobri SK H.Novi sa 325, dok je treće mjesto pripalo cetinjskom Gamsu sa 308 pogodaka.
Visok ekipni rezultat ohrabruje pred evropski i svjetski sampionat naših reprezentativaca, a koje su na programu u Avgustu i Septembru mjesecu na Kipru i  Osijeku.
Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.