Prijem u Ministarstvu odbrane

Najbolji strijelci posjetili Ministarstvo odbrane
(tekst prenosimo sa sajta Min.odbrane CG)

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Slobodan Filipović, primio je danas zvanično proglašene najbolje strijelce u 2018.godini i perspektivne mlade strijelce Streljačkog saveza Crne Gore . „Streljaštvo je tradicionalni sport tijesno povezan sa vojskom i odbranom naše zemlje“, rekao je Filipović ističući značaj ove sportske aktivnosti i naglašavajući da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore prepoznaju njen širi društveni značaj, koji znatno doprinosi ukupnim odbrambenim sposobnostima zemlje. U tom kontekstu apostrofirana je spremnost za podršku navedene aktivnosti i razvoju streljačkih sposobnosti uopšte. „Postignuti sportski rezultati ovih mladih ljudi su dokaz da crnogorski strijelci posjeduju prepoznatljive kvalitete za učešće i dobar plasman na najvećim sportskim nadmetanjima. To govori i o uspješnom radu svih sportskih pregalaca u Streljačkom savezu Crne Gore.“, naglasio je državni sekretar Filipović.
Filipović je poželio uspjeh u daljem radu uz nove rekorde, izražavajući spremnost ministarstva da i u narednom periodu bude potpora SSCG u cilju unapređenja streljačkog sporta.

Svi prisutni strijelci izrazili su posebno zadovoljstvo današnjim prijemom iskazujući zahvalnost za neposrednu i konkretnu podršku koju Ministarstvo odbrane pruža SSCG, u kontinuitetu. Prijemu je prisustvovao predsjednik Streljačkog saveza CG, pukovnik Zoran Bošković, generalni sekretar SSCG, Savo Milašinović i Željko Božović, predsjednik Stručne komisije Saveza.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.