Najbolji sportista Opštine Berane

Miloš Božović po drugi put zaredom najbolji sportista Berana!
Nemanja Obradović najbolji mladi sportista Berana!

repost sa sajta Opštine Berane

Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane na svečanosti koja je održana u Hotelu Berane dodijelio je nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima, kolektivima i sportskim radnicima u 2019. godini.
Priznanja za najbolje u sedam kategorija, u prisustvu velikog broja gostiju, uručili su predsjednik opštine Dragoslav Šćekić i resorni sekretar za sport Goran Folić.

Čestitajući sportistima izvanredne ostvarene rezultate koje su postigli predstavljajući Berane na najbolji način, predsjednik Šćekić je istakao da će lokalna uprava nastaviti da pruža podršku kako bi se dodatno unaprijedilo stanje u oblasti sporta, odnosno ulaganja u sportsku infrastrukturu, ponavljajući stav da je Berane grad sporta i da postaje pravi sportski centar Sjevera države.
„Mladi su budućnost našeg grada i države, i snažan pokretač budućih integracija društva. Večerašnji događaj slavi sport, zdrav život, borbeni sportski duh, rivalstvo i takmičarske ambicije ekipa i pojedinaca, ali i širi fer plej, optimizam i vjeru u bolju sportsku budućnost”, kazao je predsjednik opštine.
On je naglasio da je bilo ljudi koji su tokom svih prethodnih godina pronosili slavu beranskog sporta širom svijeta poput rukometašice Maje Savić, najboljeg lijevog krila na svijetu, kojoj Opština duguje posebnu zahvalnost jer predstavlja istinsku ambasadorku Berana.

Predsjednik Žirija za izbor najuspješnijih sportista i sportskih radnika za 2019. godinu, sekretar za sport, kulturu, omladinu saradnju sa NVO, Goran Folić naglasio je da je Opština u proteklim godinama podržavala sport, sportske manifestacije i takmičenja, kao i da će nastaviti to i ubuduće da čini.
“Sportska porodica Berana kroz svoju istoriju predstavlja dobar primjer kako se treba boriti za uspjeh i kako na najbolji način predstavljati svoj grad i državu. Broj od 750 registrovanih sportista, 1300 đece – različitih uzrasta uključenih u školski sport, kao i radnika u sportu, obaveza je za sve nas koji volimo sport da u narednom periodu zajednički radimo na povećanju broja sportista i stvaranju što boljih uslova za razvoj sporta u našoj opštini”, kazao je Folić.
Za najboljeg beranskog sportistu i ove godine je izabran strijelac SK „Berane“ Miloš Božović. Kako je kazao nakon proglašenja, priznanje mu je motivacija za dalji rad.
„Priznanje koje sam dobio predstavlja veliku satisfakciju za sve što sam uradio do sada, i motiviše me za dalje“, rekao je Miloš.
Nagrada za poseban doprinos razvoju beranskog sporta otišla je u ruke, naše proslavljene rukometašice, Maje Savić koja je kazala da najbolja i najvažnija priznanja dolaze iz svog grada.
Za najuspješniji klub u 2019. godini proglašen je OFK „Berane“, dok je najuspješniji trener Dijana Zonjić iz Stonoteniserskog kluba „Budim“.
Ivona Petrić, stonoteniserka Budima, najuspješnija je juniorka, a priznanje za najuspješnijeg juniora pripalo je Nemanji Obradoviću iz SK „Berane“.

Odluku o dodjeli godišnjih priznanja najuspješnijim sportistima, kolektivima i sportskim radnicima za 2019. godinu donio je žiri u kojem su bili Goran Folić, predsjednik, i članovi Zoran Jojić, Zoran – Riko Nišavić, Vesna Ojdanić, Vasko Dragović, Ivan Veljić i Andrija Turčinović.
Tokom svečanosti prikazana je i video prezentacija, na kojoj su predstavljeni rezultati nagrađenih sportista i sportskih kolektiva.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.