Kup Crne Gore -leteće mete/trap

Jovica Marković  drugi put zaredom osvajač Kupa Crne Gore!
Novljani maksimalnim rezultatom do ekipne titule!

Pobjedom nad rivalima u 4. kolu i Finalu Kupa Crne Gore, Jovica Marković (SK Gams) je juče  u Herceg Novom triler završnicom trijumfovao na ovogodišnjem liga Kupu Crne Gore u disciplini let.mete/trap i tako ponovio prošlogodišnji uspjeh.
Finalnim nadmetanjima prisustvovao je Predsjednik Streljačkog saveza Crne Gore, g-din Zoran Bošković, koji je potom pozdravio prisutne i pobjednicima uručio priznanja i pehare.


Shodno odluci UO, a prilagođavajući se  uslovima  takmičenja u vrijeme pojačanog opreza usled pandemije COVID-19,  ovog vikenda su dodijeljeni dupli bodovi – jednom za 4. kolo, drugi put za finale. Takvu situaciju je najbolje iskoristio Jovica Marković, te  dobrim nastupom u kvalifikacijama i još boljim u finalu, “pokupio” maksimalan broj bodova s ovog takmičenja (200) i sebi obezbijedio titulu osvajača Kupa. Uoči ovog nastupa, Jovica je bio treći u generalnom poretku, ali su ga srčanost i malo sportske sreće vodili do pobjede.

Kao i prethodnog puta na kolu u Budvi, organizacija i disciplina su  bile na zavidnom nivou, a viđeni su i najbolji rezultati ikada ostvareni na inače ćudljivom i na vremenske prilike osjetljivom strelištu Kameno. Podsjetimo, u Budvi smo imali tri puta svjetski rezultat od 118 bodova; u Herceg Novom jednom 116 (Stanišić) i dva puta po 114 bodova (J.Marković, Perišić), ali su svi finalisti  pucali 110+, a svi učesnici preko 100 “golubova”. Ovi rezultati govore o ukupnoj dobroj formi i optimizmu strijelaca, kao i o visokoj takmičarskoj sposobnosti u odnosu na strijelce iz regiona i šire.

Jovici Markoviću  je  pobjeda u četvrtom kolu i Finalu Kupa, odličnim finalnim raspucavanjem od 43/50 i savršenom posljednjom serijom 10/10 , omogućila da sačuva veliki prelazni pehar . Najveći favorit za titulu, Ivo Stanišić (Sklm Cetinje), je do posljednje serije bio izjednačen sa Jovicom, ali je na kraju pucao “samo” 7/10 i  ovog puta se morao zadovoljiti drugim mjestom. Ukupno, ostvario je jednu pobjedu  i čak četiri  druga mjesta, pokazavši vrhunsku klasu i formu koja odavno nije bila stabilnija. Treće mjesto pripalo je Draganu Mrkajiću (Sklm Herceg Novi), koji je danas bio četvrti i time završio Kup sa jednom pobjedom i četiri 4. mjesta. Treće mjesto danas, četvrto u ukupnom poretku, pripalo je Rašku Jovetiću (Sklm Herceg Novi) koji je slabijom “poen razlikom” od J.Markovića i Stanišića osvojio bronzu. Peti je bio Nikola Marković (Sk Gams), a šesti Nikola Perišić (Sklm Herceg Novi) koji je lošijom završnicom pokvario utisak iz kvalifikacija .
U ekipnom poretku Kup CG su osvojili strijelci  SKlm Herceg Novi (Perišić, Mrkajić, Jovetić) s apsolutnim učinkom  i najboljim ekipnim rezultatom ikad viđenim na našem Kup takmičenju! Srebrni su bili takmičari  SK Gams (J.Marković, N.Marković, B.Raičević), dok je SKlm Cetinje propustio da osvoji bronzu nepotpunim učešćem.  4. kolo i Finale Kupa CG Fin. raspucavanje 4.kola i finala Kupa CG  Rang lista Kup CG 2020.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.