Kup CG – 15. kolo standardno vazdušno oružje i 4. kolo trap

Vikend na crnogorskim strelištima-
bis za Stanišića  (trap), Nikolu Šaranovića (pištolj) i Anđelu Miličković (puška)

Kraj prethodne nedjelje protekao je u znaku nacionalnog Kupa u sve tri  discipline. Na programu je bilo 4. kolo Kupa u trapu na strelištu Kameno kod H.Novoga, te petnaesto, online kolo Kupa za vazdušno oružje (pušku i pištolj). Ono što je zajedničko za sve tri discipline, to je da su pobjednici upisali po drugu (“kuglaši” uzastopnu) pobjedu u Kupu.
Prvog dana takmičenja na strelištu Kameno  strijelce je iznenadio jak vjetar  koji je nekima pomrsio planove. To nije bio slučaj sa Ivom Stanišićem i Borom Krivokapićem koji su, uprkos nepogodi, bili sigurni i sa 71 , odnosno 70 bodova završili prvi dan kvalifikacija. U dobrom ritmu nastavili su i drugi dan, Stanišić sa 114, Krivokapić sa 110 “golubova”, ali su se rezultatski priključili i Jovica Marković (106), Nikola Perišić (102) i Dragan Mrkajić (101). Mjesto u finalu izborio je i  Lazar Boreta (95).

U finalu je vidjena uzbudljiva borba u kojoj su otpali redom Boreta, Mrkajić, Marković, da bi na trećem mjestu, svoje najbolje izdanje u Kup takmičenju Krivokapić završio sa 30 pogodaka. Ono mu je, osim mjesta na pobjedničkom postolju, donijelo i kartu za prvi nastup u reprezentaciji i to na evropskom prvenstvu u Osijeku narednog mjeseca.
U finalnom duelu, Perišić je nakon mjesec dana pauze pokazao da je veoma raspoložen- do samog kraja je odolijevao Stanišiću. Odlično i sigurno izdanje tokom cijelog takmičenja, ali i golub više u raspucavanju  (41+2) , donijeli su  Stanišiću drugu pobjedu u Kupu, pa se  Perišić  morao zadovoljiti drugim mjestom (41+1). IV Kolo KUPA 2021 Tabela FINALE
Petnaesto kolo Kupa standardnim vazdušnim oružjem održano je po  online proceduri na strelištima u Kolašinu, Nikšiću , Beranama i Podgorici.
Najbolji iz prethodnog kola potvrdili su svoju dominaciju i u ovom kolu- Nikola Šaranović u disciplini pištolj sa 555 krugova , Anđela Miličković u disciplini puška sa 615,8 bodova.
Kod pištoljaša su se, pored Nikole, istakli senior Stanislav Bošković (554) i junior  Andrija Obadović (550). Kod puškaša, tradicionalno uz Andjelu bio je Miloš Božović (611,49),  ali i sve bolji juniori,  Miljan Dević (607,2) i Darinka Bulatović (cca 606,0 ili  577 na cijele).


Ovo kolo ostaće upamćeno i po tome što je prvi put takmičenje održano u novoj, adaptiranoj i savremenoj streljani Streljačkog doma Donje luge u Beranama. Moderni prostor, namijenjen za takmičenja, trening i druženje svih beranskih strijelaca, plod je dugog i napornog ulaganja streljačkih klubova Berane i Donje luge. Želimo im srećan rad i još bolje rezultate u streljačkom domu. 15.-kolo-kupa-cg-2020-21-2 book-kup-2020-21-nakon 15 kola

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.