IP Ruše-vazdušno oružje

Internacionalno prvenstvo “Ruše 2020.”

Streljačko društvo “Pohorski bataljon Ruše”  koje ove godine slavi 70 godina postojanja bilo je proteklog vikenda domaćin 26. Internacionalnom prvenstvu Ruše- takmičenju vazdušnim oružjem na 10 m. Preko 230 takmičara u 440 nastupa  iz 10 zemalja učestvovalo je na prvom ovogodišnjem  međunarodnom turniru. Na takmičenju je bilo dosta poznatih lica i mnogo mladih, novih strijelaca koji su svojim odličnim rezultatima napravili prve korake u svijet reprezentativnog streljaštva. Iz  Hrvatske su stigli Snježana Pejčić i izvanredni Petar Gorša, koji je trenutno najbolji strijelac vazdušne puške na svijetu.
Naša ekipa brojala je sedam članova- Miloš Božović, Anđela Miličković, Beba Dabetić, Novak Dević, Stanislav Bošković, Jelena Pantović i Nevena Šaranović.
Takmičenje je počelo u petak još uvijek mladom disciplinom olimpijskih miješanih parova,u kojoj naša reprezentacija nije učestvovala. U subotu se takmičilo u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, u nedelju samo u apsolutnoj kategoriji. Najbolji utisak u  našoj ekipi ostavili su pištoljaši. Nevena Šaranović je prvog dana bila 17-a sa 547 krugova, drugog dana 15-a  sa 551 krugom. Novak Dević  je prvog dana bio peti medju juniorima sa 547 krugova, a drugog dana nešto lošiji sa 544 kruga i 49.mjestom u apsolutnoj kategoriji . Dokazuje se da je Stanislav Bošković najstandardniji takmičar u našoj ekipi, prvog dana je  pucao  555 (27.mjesto), a drugog dana 559  krugova i  ostvario 22.mjesto. Miloš (613,4 oba puta, 24. i 25.mjesto) i Andjela (613,1/ 23.mjesto i 612,9 /27.mjesto) su oba dana bili solidni, dok je Beba nakon skromnih 602,2 boda, drugog dana popravila utisak i zauzela 32.mjesto sa 610,8 bodova. Slično je bilo i sa Jelenom, popravila se drugog dana i sa 545 krugova zauzela 19.mjesto.Ruse -results
Opšti utisak je da su strijelci, iako su imali manju pauzu, spremni i raspoloženi za nadmetanja koja su pred njima. Koliko će imati uspjeha, vidjećemo već krajem mjeseca na turniru u Minhenu koji će okupiti najbolje strijelce svijeta pred posljednju provjeru uoči početka glavne sezone – evropskog prvenstva i svjetskih kupova.

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.