IN MEMORIAM

IN MEMORIAM -Milutin i Dragutin Raspopović

U Podgorici su iznenada i u intervalu od samo par dana preminula braća Milutin i Dragutin Raspopović, strijelci, reprezentativci, rekorderi , treneri i dugogodišnji sportski djelatnici.

                                                            

Streljaštvom su se počeli baviti u ranoj mladosti, a veza i ljubav prema našem sportu – od  strelišta ispod Gorice do  strelišta Ljubović, trajaće tokom cijelog njihovog života.

Milutin se nakon uspješne karijere strijelca i osvojenih brojnih priznanja i medalja, posvetio trenerskom poslu, a dugo godina bio je strateg, administrator i rukavodilac brojnih podgoričkih klubova- posebno sportskih društava Poštar i Telekom,  koji su pripadali firmi u kojoj je proveo svoj radni vijek.

Dragutin je bio i ostao  jedan od naših najboljih strijelaca. Višestruki prvak Crne Gore i dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije, učestvovao je na  mnogim medjunarodnim prvenstvima sa kojih je donio brojne medalje i priznanja. Svoj najbolji nastup, pištoljem slobodnog izbora, postigao je evropskom prvenstvu u Osijeku 1985. g. Taj rezultat je i danas, posle gotovo 36 godina, najbolji nacionalni rezultat i najdugovječniji rekord Crne Gore u streljaštvu.

Kao treneri i sportski radnici, braća Raspopović  u vrlo kratkom vremenu svojim znanjem i upornošću postigli su odlične rezultate. Stručnim radom stvorili su vrhunske strijelce, reprezentativce i rekordere, a uživali su veliki ugled  medju poslenicima streljačkog  sporta.
Ostaće upamćeni kao uzorni sportisti, zaljubljenici u streljaštvo i divni prijatelji, čija plemenitost i entuzijazam treba da služe za primjer drugima.
Njihov šarm, humor i poznavanje svih tema i oblasti dozvoljavali su da mogu ući u razgovor i diskusiju sa bilo kim i dati dobar savjet. Kao učitelji i treneri, prema strijelcima su se roditeljski ophodili, a oni su ih zauzvrat poštovali i uvažavali, a zbog ljudskih vrlina i voljeli.

Ponosni što su godinama bili dio naše sportske porodice i naših života, što su bili drugovi i saradnici, čuvaćemo ih  od zaborava.
Povodom njihove iznenadne smrti, porodici i prijateljima upućujemo izraze najiskrenijeg saučešća.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.