II i III kolo Kupa CG – standardno vazdušno oružje

Ksenija ruši  rekorde

Protekli vikend bio je izuzetno dinamičan na sportskim strelištima u Crnoj Gori. Prvo je 2. kolo održano u subotu u sportskom objektu Donje luge u Beranama, a dan kasnije online 3. kolo, u streljanama u Mojkovcu, Pljevljima, Kolašinu, Nikšiću, Beranama i Podgorici. Osim rezultata koji su neuobičajeno konkurentni za ovako rani period u sezoni, primjetan je i sve veći broj takmičara u disciplinama standardnog  vazdušnog oružja.  

Ksenija Jukić se ne “smiruje”. Ova supertalentovana Beranka iz kola u kolo pokazuje da su dobra izdanja iz prethodnih kola samo zagrijavanje i da u ovom trenutku može postići rezultat daleko iznad svog uzrasnog i trenažnog nivoa.

Podsjetimo, u prvom kolu oborila je rekord kadetske discipline sa 608,8, u drugom je bila “skromna“  sa 603,1 bodova, da bi u trećem  opet bila silovita i s izvrsnih 618,5 bodova popravila sopstveni rekord za skoro 10 bodova! Time je ova djevojčica, tek kadetkinja po godinama, svoj najbolji rezultat ozbiljno približila najboljim seniorskim rezultatima. Poredjenja radi, ovo je treći najbolji rezultat u posljednjih 12 mjeseci , samo 2 boda slabiji od sedam godina starog  muškog  seniorskog rekorda i samo 4 boda slabiji od našeg najboljeg rezultata ove discipline ikada, postignutog 2018. godine od strane Anđele Miličković (622,5).

Takmičenjem  u drugom kolu startovala je sezona  za dva naša najnepredvidljivija strijelca, pištoljaša. Novak Dević je u subotu ostvario 560 krugova, u nedjelju 555; Jovana Popović je oba dana upucala 545 krugova.

Uspješan početak sezone u dobrom ritmu nastavile su kod   djevojaka  puška – Lea Agović sa 608,8 i 608,4 kruga, te Darinka Bulatović sa 606,2 i 605,5; kod momaka puška “probudio” se Miljan Dević (610,4 boda na online kolu), koji u stopu prati za sada  najprijatnije  iznenađenja Kupa, Nemanju Šekarića (lični rekord  607,2 i 603,9). Remka Ramusović (605,5) i Tijana Tmušić (602) takođe su u subotu oborile svoje lične rekorde.

Među pištoljašima,  čak 3 strijelca koja su propustili drugo kolo su u  trećem imali  preko 560 krugova, Nikola Šaranović i Dušan Đukić po 563, Lazar Vujošević  561. Nemanja Obradović i Anđela Miličković polako ulaze u ritam (pucaju obije discipline), dok je Miloš Božović lako  prevladao zdravstvene probleme pa je u trećoj rundi bio siguran sa 615,3 bodova.Sljedećeg vikenda na programu je turnir u Splitu, Salona Open, koji će okupiti najbolje strijelce u regionu i koji zvanično označava početak međunarodne sezone vazdušnim oružjem.

U prilogu su rezultati II i III kola. Provjerili smo kategorije, pa su iste izmijenjene i kod I kola. II kolo Kupa CG 2021-22 III kolo Kupa CG 2021-22

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.