II kolo kupa CG – standardni vazdušni program

II kolo Kupa Crne Gore – rezultati
Odličan start za Bebu i Miloša

Drugo kolo nacionalnog Kupa standardnim vazdušnim oružjem održano na strelištu Ljubović donijelo je dobru sportsku predstavu i porast rezultata. Sezona je tek počela, forma se  tempira,  a ciljevi  za takmičarski ciklus se još postavljaju. Raduje veći broj startera, iako je situacija s pandemijom COVID – 19 onemogućila prisustvo strijelaca iz Pljevalja i Kolašina.


Da su neki takmičari već uveliko u formi i da su im ovogodisnji ciljevi jasno postavljeni, potvrdjuju rezultati koje su ove subote ponovili ili popravili  “pištoljaši” Stanislav Bošković (Brskovo) i Ivona Bulatović ( Centar PG).

Bošković je “upucao” 567 krugova, što još nije njegov najbolji  rezultat , ali je korak više u odnosu na prvo kolo. To je respektabilna “brojka”u svakom smislu ; naredna kola Kupa će dati odgovor na pitanje  koliko se ovaj rezultat može unaprijediti. Bulatovićeva je  bila neznatno slabija u odnosu na prvo kolo, ali i njene cifre govore da je na dobrom putu.

Utisak dana ipak pripada “puškašima” iz Berana, Milošu Božoviću sa 617, 1  i Bebi Dabetić sa 610, 2 bodova. Za njih je ovo prvo ovosezonsko takmičenje i odmah solidni rezultati, primjetno dobra energija i valjan pripremni rad. Gotovo isti start imali  su i prošle godine kada su oboje bili na koti 613+.

U disciplini vazdušni pištolj, izdvojićemo još – kod muškaraca – rezultate Dušana Đukića (Stara varoš) i Lazara Vujoševića (Gorštak), od 551 odnosno 544 kruga; kod žena –  Jelene Pantović i Gordane Belošević (obije Centar PG) od 552,  odnosno 546 krugova. 
U disciplini vazdušna puška, izdvojili su se i Nemanja  Obradović (Donje luge) sa 601, 7  i juniori Nemanja Šekarić  (Centar PG) i Lea Agović  (Donje luge) i  sa 601, 3  odnosno 603, 0  bodova.  
Ne zaostaju ni ostali, utisak je da su svi sigurniji. 
Očekuje nas još jedno kola nacionalnog Kupa prije prvog većeg takmičenja u sezoni – medjunarodnog turnira u Hrvatskoj, na kome će – ako epidemiološka situacija bude stabilna, učestvovati najbolji predstavnici streljaštva u regionu.
I ovo kolo Kupa, kao i prethodno, bilo je dio manifestacije „Evropska nedjelja sporta“, koju organizuju Evropska Komisija i Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.  #EUROPEANWEEKOFSPORT   #BEACTIVE   
 2.kolo Kupa CG 2020-21

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.