II kolo Kupa CG-let.mete/trap

Kup CG leteće mete Trap – 2.kolo
Pobjeda Boška Raičevića, Markoviću norma za reprezentaciju

kup 2 kolo slika trap

Pogodne vremenske uslove proteklog vikenda crnogorski trapaši su na 2.kolu Kupa Crne Gore u Herceg Novom iskoristili za vrlo dobre rezultate, naročito prvog dana takmičenja. U prve 3 runde viđena su dva maksimalna (25/25 Raičević, Stanišić) kao i nekoliko rezultata blizu maksimuma. Drugog dana u nesto losijim uslovima slijedila je dramatična završnica, najprije neuobičajen pad do tada vodećeg Perišića, ali i izvanredan finiš budvana Markovića i Stanišića (po 24/25). Jovica Marković je na kraju kvalifikacionog dijela imao najviše i sa 113 pogodaka ostvario potrebnu normu za prvi ovogodišnji reprezentativni nastup krajem aprila na Kipru, čime se pridružio Stanišiću i Perišiću koji su normu imali od ranije.
Na startu finalnih nadmetanja najbolji je bio strijelac Gamsa,Nikola Markovic sa 22 pogodjena “goluba”.Medjutim , nakon neslaganja sa sudijom takmicenja, a povodom interprentacije tehnickih pravila, odlucio je da odustane od daljeg ucesca u finalnom raspucavanju.
U Finalu ovog kola, na novih 25+25 meta sa eliminacijama, u prvi plan je izbio ove sezone vrlo dobri Boško Raičević iz cetinjskog Gamsa koji je u uzbudljivoj završnici trijumfovao sa 39:38 ispred Jovice Markovica iz SK Budva. Treće mjesto je osvojio Dragan Mrkajić iz Herceg Novog sa zapaženih 112 u kvalifikacijama i 28 pogodaka u finalu.
U ekipnoj konkurenciji postignuti su takođe dobri rezultati, domaći SK Herceg Novi je trijumfovao sa 324 poena (Mrkajić, Perišić, Đurović) ispred SK Budva 320 (J.Marković, Stanišić, Boreta) i Gams Cetinje (Marković, Raičević).
Naredno 3.kolo Kupa CG je za 12 dana u Budvi. U prilogu su rezultati kola i rang lista uoci Svjetskog Kupa u Larnaki. II kolo kupa CG 2017   Rang lista Larnaca (2)

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.