I kolo Kupa CG -veliki kalibar

I kolo Kupa CG veliki kalibar – najava

Pored I kola Kupa Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem, u subotu, 9. oktobra, održaće se i I kolo Kupa Crne Gore velikim kalibrom, pištoljem i revolverom. Umjesto u kasarni “M. Šaranović”, takmičenje će se organizovati na strelištu Policijske akademije u Danilovgradu. Organizator je streljački klub Vojnik. Prijava je do četvrtka, 7. oktobra u 15 h, po uobičajenoj proceduri. Delegat takmičenja je g-din Rajko Kovačević.
 pozivno pismo i propozicije 09.10.2021.  spisak ucesnika – I kolo CG vel.kalibar

Sastanak” C program” Dana 10.06.2021. godine organizovan je sastanak (video -konferencija) sa prestavnicima klubova koji se takmiče u C programu. Sastanku su prisustvovali :1- Zoran Vukčević – Speed shooters Montenegro ; 2- Musa Tahiri – SK Vojnik, 3- Vladan Vuković -SK Brskovo, 4- Milić Ćorac – SK Zajcev, 5- Aleksandar Lukić – SK Kalibar, 6- Rajko Kovačević – SK Nikšić/ Takmičarska Komisija/ Upravni Odbor, 7- Željko Božović- Moderator/ SK Berane/ Stručna komisija.
– Predstavnici klubova su izrazili zahvalnost Savezu na prihvatanju njihovih predloga za C program, nakon čega se diskutovalo o pravilniku za ovu disciplinu. Usaglašene su skoro sve stavke, naročito u pogledu bezbijednosti, ocjenjivanja i rangiranja, prava nastupa, uz težnju da ovaj pravilnik bude maksimalno upodobljen sa ISSF pravilima. Radna grupa je donijela odluku da Zoran Vukčević  i Željko Božović u narednom periodu pripreme nacrt Pravilnika, nakon čega bi bio prezentovan svima i dat na usvajanje UO.
– Predočeno je da se u sistemu takmičenja pod okriljem Streljačkog saveza mogu takmičiti samo članovi registrovanih klubova, te je stoga donesena odluka da se od  Takmičarske  komisiji zatraži da se dozvoli registracija strijelaca do 31.12.2021. godine da bi se svi strelci upoznali s obavezom da moraju biti članovi klubova. (To će se učiniti na samom takmičenju I kolo kupa u Danilovgradu, nosilac aktivnosti Rajko Kovačević). Dat je rok do 01.11.2021. godine da klubovi preuzmu tehničku organizaciju takmičenja, nakon čega bi se dopunio kalendar sa datumima i mjestima održavanja.
Ukratko-crtice Shodno odluci UO, a na osnovu dogovora klubova sa Takmičarskom i Stručnom komisijom Saveza, dat je rok fizičkim licima koja nijesu članovi klubova, da se učlane u klubove registrovane kod Streljačkog saveza do kraja decembra 2021. godine. Do tada, lica koja nijesu članovi klubova mogu nastupati samo u pojedinačnoj konkurenciji i to samo u C programu.
Dogovoreno je da se do kraja godine izradi pravilnik za C program i izvrši edukacija stručnih lica. Odlučeno je da na takmičenjima C programa klub može učestvovati sa jednom ekipom, te da takmičari moraju posjedovati oružni list ili odobrenje nadležnog državnog organa ili dozvolu korišćenja oružja kluba za punoljetne strijelce.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.