I kolo Kupa CG – standardno vazdušno oružje

Ksenija rekordom otvorila sezonu!

Prvo kolo nacionalnog Kupa standardnim vazdušnim oružjem održano je na renoviranom strelištu Ljubović u Podgorici. Iako je sezona tek startovala, forma se  tempira,  a ciljevi  za takmičarski ciklus postavljaju, nekoliko strijelaca je pokazalo da su ozbiljno i dobro radili tokom pauze.
Raduje veći broj takmičara, iako situacija s pandemijom COVID – 19 još pokazuje svoje lice i ne smijemo je potcijeniti.

Da su neki takmičari već  u punom pogonu i da su im ovogodišnji ciljevi jasno postavljeni, potvrdjuju rezultati koje su ove subote postavili “puškaši” Miloš Božović (Berane), Darinka Bulatović (Centar PG) i Ksenija Jukić (Donje luge), te “pištoljaši” Nikola Šaranović (Centar PG) i Srdjan Radović (Centar PV). 

Božović je “upucao” 616,9 bodova, što nije njegov najbolji  rezultat , ali s obzirom da je prvo kolo, dovoljno govori o sposobnosti i raspoloženju koje strijelac ima. To je respektabilna “brojka”u svakom smislu; naredna kola Kupa  daće odgovor na pitanje  koliko se ovaj rezultat može nadograditi. Bulatovićeva je  za svoj prvi nastup u bojama novog kluba, Centra iz Podgorice, ostvarila 610,6 bodova i već se nametnula kao lider, pokazavši da je prelazni period nije poremetio.

Utisak dana ipak pripada mladoj Kseniji Jukić koja je sa 608,8 bodova ostvarila novi kadetski rekord.  Prvo ovosezonsko takmičenje i odmah rekordan rezultat! Kod nje je primjetno da uživa u svakom trenutku (igre) takmičenja, da ima veliku energiju i valjan pripremni rad iza sebe. Gotovo cijele   prošle godine njene cifre su bile u uzlaznom trendu, tako da ovaj rezultat nije iznenadjenje. Ukoliko nastavi da vrijedno oblukuje svoj talenat i zadrži ovakav pristup sportu i nadmetanju, pred njom su velike stvari.
U disciplini vazdušna puška, izdvojio se i Nemanja Šekarić (Centar PG) svojim ličnim najboljim rezultatom od 603,5 bodova i Lea Agović  (Donje luge)   sa 604,6  bodova. Dobro izdanje vidjeli smo i od Tijane Tmušić i debitantkinje Aleksandre Obradović (obije Donje luge).

U disciplini vazdušni pištolj, izdvojićemo rezultate Nikole Šaranovića (559) i nakon duge pauze, povratnika Srdjana Radovića (549). Nikola pokazuje da klasa i talenat ne poznaju godine, a Radović da je bilo krajnje vrijeme da se vrati na vatrenu liniju.

Nova pravila po kojima se jedan takmičar može nadmetati u obije discipline iskoristio je Lazar Vujošević (Gorštak). Takodje, bili smo svjedoci prvog koraka u novu ‘sportsku avanturu’ naše najbolje strelkinje u disciplini puška, Andjele Miličković. Njen prvi zvanični rezultat za novi klub, Stara varoš, i to u disciplini vazdušni pištolj, i odmah solidan skor- 536 krugova. 
Ne zaostaju ni ostali, utisak je da su svi puni elana i raspoloženi za dugu sezonu u Kupu. Podsjetimo, ovo kolo, kao i sljedeće, dio je manifestacije „Evropska nedjelja sporta“, koju organizuju Evropska Komisija i Uprava za sport i mlade Crne Gore.  #EUROPEANWEEKOFSPORT   #BEACTIVE Po prvi put , van konkurencije, imali smo takmičara u pucanju s naslona, Milana Djinovića (Berane) i debi u standardnom programu za mladu ekipu podgoričkog kluba Strijelac ( Isidora i Valentina Šaranović, Strahinja Bulatović).
Naredne subote, očekuje nas kolo nacionalnog Kupa u Beranama.  I kolo Kupa CG 2021-22

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.