Finale Kupa CG – trap

Jovici rekord,  Ivu i Cetinju titula pobjednika Kupa !

Finale Kupa Crne Gore u disciplini leteće mete /trap održano je na strelištu Košljun kraj Budve. Učestvovali su predstavnici svih klubova ovog olimpijskog programa. Uoči Finala, nakon četiri održana kola, u prednosti su bila tri najbolja strijelca discipline u sezoni. Kako je Mrkajić zbog zdravstvenih problema morao odustati, bilo je za očekivati da Jovica Marković (Gams) i Ivo Stanišić (Cetinje), kao i mnogo puta do sada, izmedju sebe „podijele počasti“.

Tokom prvog dana  kvalifikacija, kada se pucaju tri serije, na tabeli je bilo dosta izjednačeno; izdvojio se samo Stanišić sa 70 pogodjenih „golubova“, dok su gotovo svi ostali strijelci bili na koti 60+. Jovica Marković  je bio tek peti, pa je situacija „mirisala“ na moguće iznenadjenje. Drugog dana kvalifikacija, sve je ipak došlo na svoje; Ivo je odradio dvije savršene serije (25 i 25), Jovica je povratio mir i bio samo malo slabiji od idealnog (25 i 23), pa su sa 120, odnosno 112 bodova osigurali finale. Pored njih, odličan  i konstantan danas je bio Lazar  Boreta (Cetinje) sa 110 bodova i mogućom kartom za svjetski kup Osijek.  Ostala mjesta u finalnoj šestorci zauzeli su- povratnik nakon duže pauze Nikola Marković (Gams) sa 109 bodova, Ivan Vučinić (Gams) sa 108, te bolji u shoot off-u  izmedju dvojice Novljana , Boro Krivokapić sa 106 pogodaka. Krivokapić je  jednim „golubom“ više  u raspucavanju za prolaz u finale  pobijedio klupskog druga Nikolu Perišića.

Nošen odličnim rezultatom kvalifikacija (120) koji je sjajan i u svjetskim okvirima, Ivo je besprekorno počeo finalne serije. Medjutim, Jovica se nije dao pokolebati, ostao je fokusiran na cilj i u konačnom izašao kao pobjednik. I to ne na bilo kakav način, već novim crnogorskim rekordom  finala – 46 od 50 mogućih pogodaka! Time je rekordu kvalifikacija (123/125) koji dijeli sa Ivom Stanišićem dodao i rekord finala (popravljen je dosadašnji  rekord CG koji je baš Jovica postavio na 3. kolu Kupa od 45/50), pa  uz odličan rezultat na EP-u (18.mjesto) , slobodno možemo reći da je ovo njegova najbolja i najzrelija  sezona u karijeri, koja nastupom na svjetskom kupu u Osijeku krajem mjeseca kani postati izvanredna. Treće mjesto osvojio je Krivokapić, pa dalje redom Vučinić, Nikola Marković i Boreta.

Stanišiću je skor iz kvalifikacija, uz odlične rezultate tokom cijelog ciklusa Kupa donio pobjedu u generalnom poretku. Njegov klub, Cetinje, još ranije je obezbijedio ekipnu titulu. Drugi u ukupnom poretku je naravno bio J.Marković, dok je odustvo Mrkajića najbolje iskoristio sve raspoloženiji Krivokapić i zauzeo treće mjesto. Jedan od najmladjih takmičara, Lazar Boreta, osvojio je četvrto mjesto. Herceg Novi je ranije osigurao ekipno srebro, dok je Gams osvojio bronzu. Finale KUPA 2021 Tabela finala Finala Kupa 2021.Rang lista Kup CG 2021.
Za dvije nedelje reprezentativce u trapu očekuje povratak na mjesto uspjeha,  strelište Pampas i svjetski kup u Osijeku.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.