Evropsko prvenstvo vazdusnim oruzjem

            EP Osijek-‘`Pistoljasi`’  Boskovic i Devic  najvise pokazali

U Osijeku je prosle nedelje odrzano Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem. Ucestvovalo je 582 strijelca iz 46 zemalja, koji su se u kvalifikacijama nadmetali u hali centra „Gradski vrt“, specijalno  uređenog  za potrebe EP. Na svecanom otvaranju goste i sportiste pozdravio je Predsjednik ISSF,g-din Vladimir Lisin.
Nasa ekipa ucestvovala je u nikad brojnijem sastavu,Zeljko Tomovic,Nemanja Obradovic Miljan Devic,Milos Bozovic, Beba Dabetic,Andjela Milickovic(svi puska),te Jelena Pantovic Nevena Saranovic,Jovana Popovic,Gordana Belosevic ,Novak Devic,Blazo Tadic,Nikola Saranovic,Zeljko Milickovic i Stanislav Boskovic(pistolj). Za Boskovica i Novaka Devica ovo je bio debi na evropskoj sceni,a ujedno i najbolje izdanje predstavnika naseg tima na najvecem takmicenju na kontinentu.Boskovic je `upucao ` 565 krugova,a junior Novak 551 krug .Obojica vec pola godine pucaju izuzetno dobro ,pa ne cudi sto su na svom prvom Evropskom prvenstvu pucali za svaku pohvalu.Necemo ovom prilikom govoriti sto znaci za mlade sportiste kad  prvi put izadju na veliko takmicarsko popriste ,niti sta znaci kad se rame uz rame bore sa najboljim strijelcima Evrope i svijeta.
Imali smo  solidnih nastupa i drugih clanova nacionalnog tima  ,ostvareni su prijeko potrebni MQS  rezultati za OI Tokio 2020,ukupno njih devet, a opsti utisak  govori  da nikad kao sada naš nacionalni tim nije bio  solidan i postojan ,  da nikada u reprezentaciji nijesmo u isto vreme imali vise strijelaca s potencijalom da Crnoj Gori donesu  toliko prizeljkivanu  medalju  iz individualnih sportova.

Imali su nasi strijelci u Osijeku i vaznu  podrsku,posjetio ih je i pozelio im puno uspjeha Ambasador Crne Gore u Zagrebu ,g-din Boro Vucinic sa saradnicima.
Ovo je prvo veliko takmicenje u pred olimpijskoj godini od koje se mnogo ocekuje,polako dolazi vrijeme da se naporan rad  reprezentacije konacno isplati.

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.