Evropsko Prvenstvo Austrija

Perisic do prvog MQS rezultata za Tokio

photos esc-shooting.org
Evropsko prvenstvo u streljastvu, u disciplini leteće mete /trap,počelo je odličnim nastu-pom reprezentativca iz Herceg Novog, Nikole Perišića, koji je pogodio 48 od ukupno 50 meta koliko se i pucalo prvog dana.Ivo Stanišić i Jovica Marković su prvog dana ostvarili za njih skromnih 43,odnosno 45 pogodaka.Drugog dana takmičenja vidjeno je bolje i samopouzdanije izdanje Markovica i Stanisica,ali i izuzetno uzbudljiva zavrsnica i finale u ovoj disciplini.
U gotovo tropskim uslovima-neuobičajenim za Austriju,Nikola Perišić potvrdio je svoj najbolji rezultat na najvećim takmičenjima i rezultatom od 114 golubova počeo prikupljanje mqs bodova za Crnu Goru za OI u Tokiu 2020.g.MQS su inače rezultati na osnovu kojih zemlja učesnica ostvaruje mogućnost da se nadje na najvećoj sportskoj pozornici na svijetu.
Perišić je prvog dana počeo odlično, da bi drugog dana nastavio solidno, a finiširao u najboljem stilu. Ako se osvrnemo na okolnosti koje su uticale na njegovu pripremu,da je na Evropsko Prvenstvo otišao prakticno bez treninga jer je nedavno nevrijeme uništilo elektroniku na strelistu Kameno , ovo je rezultat za svaku pohvalu i paznju.Ivo Stanisic i Jovica Markovic su takmicenje  zavrsili sa po 111 pogodaka,nazalost tik ispod MQS norme,ali su u zavrsnici pokazali da im je nedostajalo malo sportske srece za bolji rezultat.

Zlato je osvojio Slovenac Maček, srebro Hrvat( Anton) Glasnovic, obojica česti gosti na strelištima u Novom i Budvi,pripreme i podrška koju ovi strijelci dobijaju, za sada su iznad mogućnosti crnogorskog streljastva .ECH AUSTRIA 2018

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.