Evropska nedjelja sporta

Evropska nedjelja sporta, 23. – 30. septembar

Ministarstvo sporta i mladih će i ove godine učestvovati u inicijativi Evropske komisije pod nazivom Evro-pska nedjelja sporta. Evropska nedjelja sporta obilježava se u periodu od 23. do 30. septembra svake godine, a glavni cilj je da promoviše sportsku i fizičku aktivnost koja je namijenjena svima, bez obzira na starost, fizičku spremnost ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i da podstakne građane da svakodnevno budu aktivni i usvoje zdrave stilove života.

Učešće u inicijativi podrazumijeva organizaciju sportskih događaja i promociju istih putem društvenih mreža, te animiranje građana da se uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti. Ove godine, zbog epidemiološke situacije preporučuje se organizacija manjih događaja, za ograničen broj ljudi, uz poštovanje preporuka i mjera NKT-a.
S tim u vezi, pozivamo klubove da, kroz organizaciju određenog sportskog događaja, uzmu učešće u Evropskoj nedjelji sporta koja će se po peti put u Evropi, a treći  put u Crnoj Gori održati od 23. do 30. septembra. Ukoliko odlučite da organizujete sportske događaje u navedenom periodu, odnosno tokom septembra ili oktobra, u cilju doprinosa Evropskoj nedjelji sporta, potrebno je da o istom informišete Ministarstvo sporta i mladih, i dostavite im sljedeće informacije:
–       naziv događaja;
–       naziv organizatora;
–       vrsta događaja (sportska aktivnost, konferencija, ostalo);
–       mjesto / lokacija;
–       datum početka i završetka;
–      tema događaja (sport djece, učenika, studenata, fizička aktivnost na radnom mjestu, rekreacija, sportska takmičenja, fitnes dani i slično);
–       očekivani broj učesnika;
–       kratak opis događaja (npr. cilj, aktivnosti, profil učesnika itd.);
–       logo (po potrebi);
–       web stranica (po potrebi);
–       Facebook (po potrebi);
Za sve dodatne informacije možete  kontaktirati Ministarstvo sporta i mladih na email adresu martina.malic@ms.gov.me  ili na broj telefona 020 684 901. Ukoliko ste zainteresovani da budete dio ove značajne evropske inicijative, molimo Vas da  tražene podatke dostavite do petka 04.09.2020. godine, do 9h, na prethodno navedenu email adresu.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.