Evropska nedjelja sporta

Evropska nedjelja sporta

Uprava za sport i mlade Crne Gore će i ove godine učestvovati u inicijativi Evropske komisije pod nazivom Evropska nedjelja sporta. Evropska nedjelja sporta ima za cilj da promoviše sportsku i fizičku aktivnost koja je namijenjena svima, bez obzira na starost, fizičku spremnost ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i da podstakne građane da svakodnevno budu aktivni i usvoje zdrave stilove života.

Učešće u inicijativi podrazumijeva organizaciju sportskih događaja i promociju istih putem društvenih mreža, te animiranje građana da se uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti. Ove godine, zbog epidemiološke situacije preporučuje se organizacija manjih događaja u septembru i oktobru mjesecu , za ograničen broj ljudi, uz poštovanje preporuka i mjera Vlade CG.


Pozivamo sve klubove i strijelce da uzmu učešća u ovoj manifestaciji. Više informacija možete  pogledati u prilogu ili dobiti kontaktirajući stručnu službu Saveza i kancelariju Uprave za sport i mlade. evropska nedjelja sporta

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.