Turniri u Smederevu

Novak i Ivona bronzani u Smederevu!

Prva tri dana novembra  bila su rezervisana za tradicionalno međunarodno takmičenje vazdusnim oruzjem za strijelce juniorskog i kadetskog uzrasta koje se odrzalo u Smederevu. Turnir je ove godine organizovan po peti put,a cinila su ga dva takmicenja-u petak(mix takmicenja) i subotu „Velika nagrada Smedereva“, a u nedelju „Walther Cup“.
Ucestvovalo je 225 strelaca iz deset država: Indija, Rusija, Kipar, Bugarska, Slovenija, Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija.Crnu Goru je predstavljalo devet strijelaca.
Na turniru, koji se održava pod sloganom „Oslobodi svoj talenat“,  u subotu je na programu bila „Velika nagrada Smedereva“ u pojedinačnoj konkurenciji. Strijelci su bili podijeljeni u tri uzrasne kategorije – do 16, do 18 i do 20 godina. Odlicni su bili Novak Devic i Ivona Bulatovic koji su osvojili brozane medalje!
U konkurenciji pistolj do 18 g., N.Devic je sa solidnih 553 kruga osvojio trece mjesto.Da je veoma raspolozen pokazao je i  naredni dan kada je u apsolutnoj konkurenciji rezultat popravio za 11 krugova(564) i osvojio  cetvrto mjesto.Sve to-jos uz rekord Crne Gore za finala/junioru vazdusni pistolj od 190,5.Ovim  je Novak popravio sopstveni rekord od prosle godine za 60 poena.
Debi u reprezentaciji Ivone Bulatovic je bio vise nego uspjesan-na svom prvom medjunarodnom takmicenju ,uz malu pomoc sportske srece,odmah je osvojila medalju!Ivona je u konkurenciji juniorki do 20 g. bila treca sa 534 kruga.
Izdvojicemo jos sigurno izdanje Bebe Dabetic (juniorke vazdusna puska) oba dana takmicenja,prvog dana -610,8, drugog -611,8 bodova,cime nastavlja trend dobrih i stabilnih rezultata.Prijatno nas je iznenadio Nemanja Sekaric (junior puska) koji je oba dana pucao preko 600,0- prvog dana 603,3 ,drugog dana 601,3.Ovo su njegovi najbolji rezultati do sada.
Opsti utisak je,po rijecima selektora Stanka Labana,zadovoljavajuci ,buduci da su strijelci ostvarili ono sto je zacrtano i da je pored rezultata ,za vecinu akcenat bio na sticanju neophodnog iskustva.
Generalni sponzor turnira, proizvodjac oruzja „Walther“ dodijelio je vazdusnu pušku za rezultat najblizi svjetskom rekordu juniora i juniorki,  i vazdusni pistolj strijelcu koji je bio najbizi svjetskom rekordu ovim oruzjem.WYC 2019 – RESULTS

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.