4.kolo Kupa CG-letece mete/trap

Jovica  Markovic pobjednik 4.kola ,
Novljanima ekipno Kup Crne Gore za 2019.g.

Proteklog vikenda je zavrsen liga Kup Crne Gore u disciplini letece mete/trap u organizaciji Streljackog Saveza Crne Gore. Na poslednjem, 4.kolu, trijumfovala je domaca ekipa SKlm Herceg Novi, sto je bilo  dovoljno za  ekipnu titulu u 2019. godini.  Novljani su u sastavu Mrkajic, Perisic, Jovetic, ove sezone pobijedili na sva cetiri  takmicenja, te zaslu-zeno  trijumfovali. Na poslednjem kolu  rezultat je bio 305 : 297 nad konkurentom za titulu SK Gams-Cetinje (Markovic N., Markovic J., Raicevic).
U pojedinacnoj konkurenciji pobijedio Jovica Markovic (SK Gams) koji je u finalu za jedan pogodak bio bolji od Iva Stanisica (SKlm Cetinje), rezultatom 39:38. Stanisic je u regularnom dijelu bio superioran,sa 114 golubova,utisak je cak da je sve odradio sa lakocom i rutinski,ali mu je falilo malo sportske srece da  zavrsi pobjedom u finalu. Trece mjesto je pripalo standardnom  Nikoli Perisicu (SKlm H. Novi), koji je slabo krenuo u prvoj seriji -da bi u nastavku i narocito finalu, znacajno popravio utisak.
Jovica Markovic je, pak,bio siguran u finalu,i svojom drugom pobjedom na Kupu pokazao da  ove sezone od njega treba puno ocekivati.I Stanisic sa svojim dobrim izdanjima u kvalifikacijama i rekordom Crne Gore za finala ostvarenim u trecem kolu ,i Markovic sa svojim pobjedama i sigurnim, zrelim izdanjima tokom cijelog Kup takmicenja,predvodnici su jednog novog,ozbiljnijeg talasa u nasem trap streljastvu.
Nakon nekoliko strukturnih i organizacionih promjena uoci pocetka sezone koje za posljedicu imaju manji broj takmicara,vidimo da disciplina trap nije izgubila na kvalitetu,naprotiv, dobili smo jednu konkurentnu,respektabilnu grupu strijelaca koji su posveceni sportu i rezultatu.
Takmicenje se nastavlja vec narednog vikenda,kvalifikacionim/izbornim turnirom u Herceg Novom nakon koga cemo znati imena nasih trap predstavnika na IMZE.4.kolo Kup CG 2019

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.