Zimski Kup-let.mete/trap

  ZIMSKI KUP – Herceg Novi

                       STANIŠIĆ NAJBOLJI, NOVLJANIMA SREBRO I BRONZA


Na revijalnom Zimskom kupu u disciplini olimpijski Trap (50 meta + finale),slavio je Ivo Stanišić iz SKlm Budva.Ovaj Kup  organizovan je kao uvod u zvaničnu takmičarsku se-zonu koja počinje za 14 dana.
Po hladnom i vjetrovitom vremenu rezultati su ovog puta bili u drugom planu, ali je Stani-šić i pored toga pokazao kvalitet i tehniku te zasluženo trijumfovao. Samo finale na doda-tnih 25 meta je, prema očekivanju, donijelo neizvjesnost. Stanišić je, naime, u finalu imao prednosti kao najbolji  iz kvalifikacija, ali je u jednom momentu ispustio vođstvo  najvise  zbog maestralne serije pogodaka  domaćeg strijelca Slobodana Đurovića (22/25 pogo-daka na 1 metak u  Finalu). Ipak, poslednji promašaj Đurovića na 21. meti presudio je na kraju pobjedu Stanišiću “za goluba” rezultatom 56:55.
Bronzanu medalju je, kao i na prošlogodišnjem državnom prvenstvu, osvojio domaći ta-kmičar Boro Krivokapić sa sve 3 stabilne runde.U finalu su, iako dobri u kvalifikacija-ma, bez postolja ostali J.Marković, N.Marković i B. Raičević.Nakon ove jake provjere, do-maćim takmičarima ostaje 2 sedmice da se pripreme za Kup Mimoze(24.-25.2)na kojem se, prema najavama, očekuje žestoka inostrana konkurencija.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.