XIV kolo Kupa CG-standardni vazdusni program

 Djevojke obiljezile XIV kolo Kupa,Ksenija ispred svih

KSENIJA

Danasnje kolo nacionalnog Kupa bilo je svo u “ruzicastom” -obiljezile su ga strijelkinje u obi-je discipline – i puska i pistolj. Ksenija Todorovic, clanica Mornara iz  Bara, drugi put u par mjeseci,pomjera granicu i postize najbolji rezultat za juniorke pistolj.Naravno, sacekacemo potvrdu nadleznih sluzbi Saveza da rezultat (371) proglasimo rekordom,  ali vec mozemo da kazemo da je Ksenijin  napredak nesumnjiv i da sa rezultatom od preko  37o  krugova ima ispred sebe zacrtan cilj- velika takmicenja i finala sa evropskom i svjetskom  elitom. Mirna ruka u zavrsnici omela je njenu koleginicu iz reprezentacije,juniorku-puska Andjelu Milickovic(danas 392 kruga), da potvrdi ili mozda poboljsa rekord svoje discipliine i time nastavi odlicnu seriju iz Sarajeva gdje je imala finale i takmicenje za ponos.
Pored njih, juniorke pistolj-Gordana Belosevic i Nevena Saranovic bile su odlicne sa  368, odnosno 366 krugova i time zaokruzile ovaj uspjesan dan za nase sportistkinje.    

Zamislite samo nepuna cetiri mjeseca takmicenja-gotovo pa 5  nacionalnih rekorda(nijesu jos svi verifikovani!), od kojih je svaki  djelo juniora koji imaju veoma skromno  ili gotovo nikakvo medjunarodno iskustvo,  debitanti koji  ostvaruju po nekoliko desetina krugova rezultatskog napretka, sale i strelista puna djece , po stotinu strijelaca na takmicenjima u  Beranama ,Baru i Niksicu,mlade nade i iz Kolasina, Berana,Pljevalja i Andrijevice…. !

Ostaje da se vidi kako cemo kao sportska  organizacija i kolektiv naci nacina da ovaj ne-  sumnjivo svijetli trenutak streljastva iskoristimo  i ucinimo sve da ovi rezultati budu sa- mo  pocetak   naseg uspona i zauzimanja  mjesta   koje zasluzujemo u crnogorskom spo-rtu.Istina je da je pred nama puno rada na svim poljima,ali odavno nije izgledalo da ima- mo toliko mogucnosti i  energije kao  sada. Svi zajedno moramo uciniti da ovaj trenutak traje sto duze i donese sto vise plodova-za dobrobit nasih sportista i sportske porodice!

Na kraju,sta da ocekujemo od narednog takmicenja-novi rekord,novo lice  ili reakciju iskusnih strijelaca kojima su mladje kolege postavile domaci zadatak?                              Rezultati XIV kola Kupa Streljackog Saveza CG

Objavljeno u Domaci rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.