X kolo Kupa CG -standardno vazdušno oružje

Miloš Božović do najboljeg rezultata u sezoni; lični rekord Matije Dačevića

Neizvjesne prilike i situacija s pandemijom COVID 19 uslovile su da smo ovog vikenda opet morali da se prilagodjavamo i vratimo na online način takmičenja. I strijelci i klubovi bili su na visini zadatka ; rezultati i atmosfera sa strelišta to potvrdjuju.

Posebno je bio raspoložen Miloš Božović koji je rezultatom od 619, 2 bodova dao prijeko potrebno ubrzanje. Cijela prethodna godina protekla je u nekom gotovo stand-by statusu, što se odrazilo i na rezultate i na agilnost. Stoga je današnje Miloševo izdanje sa ovako dobrim rezultatom, gotovo godinu dana od sličnog ishoda, neophodno da se takmičarski duh i nadmetanje podignu na nivo relevantan za medjunarodnu scenu.
Pored Miloša, u disciplini vazdušna puška dobre rezultate ostvarili su seniori Andjela Miličković (608,8) i Vojin Tomović (606,7), kao i junior Miljan Dević (607,5). Primjetno je i poboljšanje kod Nemanje Obradovića i Bebe Dabetić.
U disciplini vazdušni pištolj, bolji od ostalih su bili Stanislav Bošković i Dušan Djukić (obojica po 558 krugova), iako su svi seniori bili veoma inspirisani. Da je ovo njeno “vrijeme”, još jednom je potvrdila Ivona Bulatović, nonšalantno je i sada već iskusno “otpucala” 556 krugova. Junior Matija Dačević po treći put u sezoni popravlja svoj najbolji rezultat (554), više individualnog rada i (njegov) ozbiljniji pristup mogu dovesti do rezultata respektabilnog i za regionalnu scenu i šire.
Naredne nedelje pred stručnim organima Saveza je zadatak da po ko zna koji put promijene planove rada i takmičenja, sve u cilju prilagodjavanja uslovima koji se konstantno mijenjaju, a kako bi se strijelci i fizički i mentalno pripremili za presudna takmičenja u ovoj neuobičajenoj olimpijskoj godini.  10. kolo Kupa CG 2020-21

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.