VIII kolo Kupa Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem

VIII kolo Kupa Crne Gore – Đinović i Bulatovićke jači od pandemije

Osmo kolo Kupa Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem održano  je po online modelu na strelištima u Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Nikšiću i Podgorici.

Nakon gotovo dvije godine treninga i takmičenja u vanrednim uslovima i odolijevanja pandemiji, koronavirus je tokom prošle nedjelje „ušao“ i u naše klubove i zahvatio veliki broj  strijelaca, što se odrazilo na ishod ali i učešće  manjeg  broja takmičara.

Stoga su rezultati ove subote bili u drugom planu, oporavak spostista i minimiziranje efekata COVID-a bilo je i ostaje prioritet, makar naredne sedmice.
I pored toga, bilo je nekoliko rezultata koji su se izdvojili.

Kod strijelaca  vazdušnom puškom, nastavlja se odličan period za OSI takmičara Milana Đinovića (Berane),  koji je sa 610 bodova bio tek nesto lošiji od svog ličnog rekorda. Darinka Bulatović (Centar PG) je na drugom mjestu sa 608,9 bodova.

U disciplini pištolj, izdvojila se  Ivona Bulatović (Centar PG), koju su dvije lošije posljednje serije spriječile da ostvari više od 559 krugova. Dobra je bila Jovana Popović (Gorštak) sa 550 krugova, ali i Dušan Đukić (Stara varoš) sa 548 i Lazar Vujošević (Gorštak) sa 545 krugova.

Naredno kolo, pod uslovom da zdravstveno stanje strijelaca  bude odgovarajaće i ohrabrujuće, planirano je za 22. januar  na strelištu „Sportskog centra“ u Nikšiću. VIII kolo Kupa CG 2021-22 

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.