VI kolo Kupa Crne Gore – rezultati

VI kolo nacionalnog Kupa u znaku ličnih rekorda i dobrih rezultata

Kup Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem po novom, online formatu, nastavljen je u subotu šestim ovosezonskim nastupom.
Bolji od ostalih bio je pištoljaš Stanislav Bošković iz SK Brskovo – Mojkovac, koji je ‘upucao’ odličnih 575 krugova, a što je njegov lični rekord. Ovo je rezultat koji na evropskim i svjetskim prvenstvima  pripada samom  vrhu rang listi, a na medjunarodnim turnirima vodi  do medalja. Od starta sezone  Bošković je konstantno dobar, a primjetna je sve veća  zrelost i stabilnost. Raduje što  i u ovako neizvjesnim (sportskim) uslovima naši strijelci postižu  odlične, pažnje vrijedne rezultate.
Ovo se odnosi i na braću Dević, koji su nakon dužeg perioda indisponiranosti ostvarili svoje najbolje partije (Novak 556 krugova, Miljan 610,1 bodova). Opet je  Miloš Božović bio siguran (616,9), a sa solidnim partijama nastavljaju i  Beba Dabetić (604,9) i Lea Agović (602,1). Dobre rezultate ostvarili su i  Željko Miličković (555) , Ivona Bulatović (553) i Jovana Popović (551). Ne smijemo zaboraviti da spomenemo još jedan lični rekord – mladog juniora u disciplini pištolj – Matije Dačevića, od 541 kruga.
Online format takmičenja se nakon dva kola pokazao kao uspješan, pa je bez obzira na odlaganje/otkazivanje velikog broja regionalnih turnira, ovo način da se održi i unaprijedi forma i rezultati strijelaca. Imperativ je da se u najboljem ‘ruhu’ i raspoloženju dočekaju najvažnija takmičenja početkom naredne godine.  6.-kolo-kupa-cg-2020-21-1

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.