Turnir u Sarajevu-vazdusna puska

         Tri finala i srebro na Turniru “6.April” u Sarajevu

tim sarajevosarajevo

Na strelištu Zetra je održan deveti međunarodni Šestoaprilski  turnir u streljaštvu. Nastupile su ekipe i pojedinci iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u gađanju vazdušnom puškom za seniore i seniorke po ISSF pravilima.
Bilans strijelaca kluba Centar iz Podgorice i Streljackog Saveza Opstine Berane  s ovog takmicenja su tri nastupa u finalu(Milickovic Andjela,Tomovic Vojin i Tomovic Zeljko),te srebro za musku ekipu (Tomovic V.,Tomovic Z.i Bozovic Milos).Pored toga,dobri su bili i debitanti na medjunarodnim takmicenjima Obradovic Nemanja(589,1) i Bozovic Aneta(385,2),oboje svjezi nosioci kadetskih rekorda u svojim disciplinama.
Da ostanemo u domenu rekorda,pred nadleznim organima Saveza naci ce se i verifikacija rezultata ostvarenih u finalu ovog takmicenja.Radi se o rezultatu Andjele Milickovic,koja je u regularnom dijelu ostvarila 404,2 boda da bi u finalu ispustila medalju i bila cetvrta sa 161,3 bodova;kao i o rezultatu Vojina Tomovica koji je u regularnom dijelu bio osmi sa 600,0 bodova da bi u finalu  popravio poziciju i zavrsio kao peti sa 138,1 bodova.Iskusniji Tomovic,Zeljko,prije finala bio je peti sa 611,3 poena dok je u finalu podbacio i zavrsio kao osmi.Beranac Milos Bozovic,na svom drugom medjunarodnom takmicenju bio je deseti sa solidnih 595,7 poena.
Takmicenje u Sarajevu pokazalo je zadovoljavajucu formu i dalo dobar opsti utisak mogucnosti nasih strijelaca,naglasivsi jos jednom vaznost ucesca na sto vecem broju regionalnih takmicenja i vece angazovanosti  klubova u tom pogledu.Turnir Sarajevo
tim sarajevo 2

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.