Turnir 6.April-Sarajevo-vazdusna puska

Turnir“6.April” u Sarajevu

SARAJEVO 2017 SARAJEVO 2017 2

U streljani Olimpijske dvorane Zetra u nedjelju odrzan je jubilarni 10. međunarodni Šestoaprilski turnir  povodom dana grada Sarajeva.Na turniru kojeg je organizovao Streljacki klub “Sarajevo”, ucestvovali su najbolji strijelci iz cetiri zemlje. Svoje ucesce potvrdilo je 15 klubova sa vise od 60 strijelaca iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercego-vine,a od nasih klubova ucestvovali su Centar Pljevlja,Centar Podgorica,Niksic,te Donje luge i Berane.
Najbolja strelkinja bila je Lia Lazar iz Slovenije, drugo mjesto je zauzela Urska Kuharic iz iste zemlje, a bronzu je odnijela Daniela Vukadina iz Hrvatske. Andjela Milickovic i Milena Ralevic bile su -deseta,odnosno jedanaesta sa 400,4 i 399,7 bodova;u sredini tabele Aneta Bozovic sa 395,3  i Svetislavka Djuraskovic sa 394,7.Od debitantkinja, Beba Dabetic je bila solidna ,popravila svoj najbolji rezultat i ostvarila 397,4 bodova,dok je za ostale bilo najva-znije da se oprobaju na medjunarodnom takmicenju i steknu neophodno iskustvo.
Među muškarcima najbolji je bio Borna Petanjek iz Hrvatske, srebro je odnio Marin Cerina iz Hrvatske, a treće mjesto je zauzeo Slovenac Maj Kadunc.Peti je bio Nemanja Obradovic sa nasim najboljim rezultatom u finalima od 182 boda (u osnovnom dijelu pucao je 606,9), osmi Zeljko Tomovic sa 115,5 bodova,koji je u osnovnom dijelu ostvario 607,8 bodova,te dvaneasti Milos Bozovic sa 603,1 boda.Njih trojica su ekipno osvojili drugo mjesto za SK “Berane”.
U cjelini,utisak koji nasi strijelci donose iz Sarajeva je pozitivan i moramo biti zadovoljni rezultatima.Nadamo se da ce naredna kola Kupa donijeti priliku za popravljanje rezultata i eventualni odlazak medju elitu na Svjetski kup u Minhen narednog mjeseca,sto bi nam dalo i pravu sliku  mogucnosti i pozicije nasih strijelaca na medjunarodnom planu.6. April 2017 Results

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.