Svjetsko Prvenstvo trap- Lonato ,Italija

     Svjetsko Prventsvo trap-Stanisic potvrdio svjetsku klasu

Ove nedelje italijanski grad Lonato bio je domacin svjetskog prvenstva u disciplini letece mete . Preko 615 strijelaca iz 86 zemalja nadmetalo se u nekoliko atraktivnih disciplina na jednom od najljepsih otvorenih sportskih objekata na  svijetu,strelistu Konkaverde u blizini  jezera Garda.

Crnu Goru su u disciplini trap predstavljala tri strijelca,Ivo Stanisic,Jovica Markovic i Nikola Perisic.U jednom od najmasovnijih i  iscrpnijih nadmetanja posljednjih godina, Stanisic je od nasih takmicara pokazao ubjedljivo najvise i sa odlicnih 116 “golubova” osvojio 40 mjesto od 157 ucesnika.On se konstantno drzao pozicije medju 25 % najboljih na svijetu,a krajnji rezultat bi bio i bolji da oba dana takmicenja nije startovao s primjetnim uzbudjenjem .
Stanisic ovim nastavlja odlicne predstave ,u domacem takmicenju podsjetimo ,bio je najbolji na nedavnom Prvenstvu drzave .Ako izuzmemo Igre malih zemalja jer su se odrzale u Budvi ,a gdje je bio izuzetan i samo poklekao u finalu,na prvom medjunarodnom takmicenju ove godine  ostvario je  rezultat koji nam daje opravdane razloge za zadovoljstvo.
Dobar je bio i Jovica Markovic,sa 113 pogodaka zauzeo je 75.mjesto i plasirao se u 48 % najboljih na svijetu.Markovic je na treninzima na sampionatu bio izuzetan,utisak je da mu treba jos malo vremena i strpljenja da pokaze svoj puni potencijal.Stanisic i Markovic ostvarili su po jos jedan mqs rezultat za nasu reprezentaciju uoci konacnih raspodjela kvota pred OI u Tokiju,i to je veoma vrijedan poklon koji nam donose iz Italije.
Nikola Perisic je takmicenje poceo odlicno,ali ga je primjetna nervoza u nastavku potpuno onemogucila da ide dalje od 104 pogotka,sto je za njega  skroman rezultat.Ukupno gledano -nasa ekipa je ostvarila  rezultate kojima moramo biti zadovoljni.
Inace ,za finale je bilo potrebno 121 + pogodak-Italijana Maura de Filipisa koji je u kvalifikacijama bio superioran sa samo jednim promasenim golubom,u finalu je pobijedio Britanac Kauard -Holi, najprijatnije iznenadjenje na WCH,do je treci je bio Kuvajcanin Almudhaf.WCH Lonato 2019

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.