Svjetsko Prvenstvo Lonato(ITA)-let.mete/trap

Svjetsko prvenstvo u Italiji-trap
ISPUSTENA  PRILIKA ZA BOLJI PLASMAN

kipar-300x169

Crnogorski reprezentativci u disciplini glineni golubovi – trap (Perišić, Mrkajić i Stanišić) ispustili su na Svjetskom prvenstvu u italijanskom Lonatu rijetku priliku da se plasiraju u “gornji dom” najboljih trapaša svijeta. Naime, slijed događaja na terenu je bio takav da je za izrazito visok plasman u prvih 40 u svijetu (učestvovalo 169 strijelaca iz 70 zemalja) i eventualne šanse za olimpijskom wild cartom bilo potrebno držati se prosjeka između 22 i 23 pogotka od 25 meta po rundi, što nije bilo nedostižno za naše strijelce.
Tako je i bilo u prvoj seriji, Perišić 23, Mrkajić i Stanišić po 22 pa su apetiti naših znatno porasli imajući u vidu konkurenciju koja je zbog prisustva brojnih sponzora , posebno za one najbolje, znatno podbacila.Nažalost, u sledeće dvije runde je nastupio i nagli pad kod naših strijelaca (prosjek nešto preko 20/25), gdje su gotovo izgubili sve šanse. Kasniji dobar nastup Perišića i Mrkajića u poslednje dvije serije (prosjek 22/25) ih je ipak doveo do relativno solidnog plasmana. Perišić je sa 106 pogodaka završio na 78% svjetske liste, Mrkajić sa 105 na 81% , dok je Stanišić koji je takmičenje poceo  s novom opremom na koju nije imao vremena  priviknuti se,takmičenje završio sa -za njega nikad slabijih- 99 pogodaka.
Dvije lošije runde bile su dovoljne da rasprše nadu u bolji plasman, ali takvo je streljaštvo, šanse se moraju koristiti, mada obzirom na okolnosti i uslove u kojima rade i pripremaju se naši strijelci, plasmanom ne mozemo biti nezadovoljni.
Result Trap Men

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.