Svjetski Kup San Marino-let.mete-trap

ISSF Svjetski kup San Marino-solidan nastup trapasa

SAN MARINO - JUNE 4: Athletes' presentation in the Trap Men Finals at the Shooting Range during Day 2 of the ISSF World Cup Shotgun on June 4, 2016 in San Marino. (Photo by Nicolo Zangirolami)

Na trećem ovogodišnjem ISSF Svjetskom kupu u disciplini letećih meta koji se protekle sedmice održao u San Marinu, nastupili su i najbolji crnogorski trap strijelci: Jovica Markovic,Bosko Raicevic i Nikola Perisic.
Najviše od naših je ostvario Nikola Perišić koji je sa 111 meta (po serijama 22,21,22,25,21) zauzeo 71.mjesto u konkurenciji 119 najboljih strijelaca iz 51 države. Perišić se time plasirao na vrlo solidnih 59% rang liste u najjačoj svjetskoj konkurenciji. Mora se istaći da su uslovi za takmičenje bili vrlo zahtjevni, kako zbog vremenskih nepogoda tako i teškom postavkom letećih meta, pa raduje da se naši strijelci nisu dali iznenaditi. Jovica Marković je čak imao priliku da se vine u prvu polovinu svjetske klase, jer je nakon dvije runde zauzimao 45-tu poziciju, ali je drugog dana takmičenja uslijedio određeni pad rezultata, te je sa solidnih 110 pogodaka (24,21,20,20,25) zauzeo 73.mjesto. Boško Raičević, odličan na domaćim takmičenjima  i praktično početnik na međunarodnoj sceni, svo vrijeme je bio uz rame ostalim našim strijelcima, ali je ipak platio danak neiskustvu jednom lošom serijom, koja ga je koštala pada od dvadesetak mjesta na tabeli, pa je ostvario 105 pogodaka (21,22,22,18,22).
Može se konstatovati da je ovim nastupom potvrđen opšti utisak da crnogorski Trap ima vrlo dobar potencijal, koji izvlači iz jake konkurencije za mjesto u reprezentaciji Crne Gore, jer su ovog puta iz tima ispali, za samo jedan kvalifikacioni poen, do juče naši najbolji takmičari Mrkajić i Stanišić. Sa druge strane, kao što vidimo, naši predstavnici su kadri ostvariti i vani svoje standardne prosjeke rezultata. Sledeći nastup naših trapaša je već narednog vikenda na međunarodnom Grand Prix-u u Beogradu, što je poslednja kvalifikaciona utakmica za evropski šampionat koji se održava početkom idućeg mjeseca u Italiji.San Marino World Cup 2016
Strijelci su imali kraći razgovor sa Potpredsjednikom ISSF-a, g-dinom Lucianom Rossi-jem, koji je ujedno i senator Republike Italije i Predsjednik FITAV-a,italijanske federacije za leteće mete,a koji je  najavio intenzivniju  saradnju sa našim Savezom.

rossi

 

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.