Svjetski Kup Minhen-puska/pistolj

 Nezaustavljiva Ksenija!

KSENIJA

Odlicna vijest stigla je danas sa Svjetskog Kupa u Minhenu -Ksenija Todorovic je popravila sopstveni  rekord za  4 kruga i zauzela 47 . mjesto od  130 najboljih  strijelkinja u disciplini
vazdusni pistolj. Ovo je najbolji rezultat crnogorskog streljastva u ovoj godini , a za Kseniju 4 rekord u 5 mjeseci ! Ocekivali smo puno od Ksenije,bili smo svjesni da je ovo njen trenutak   i da moze vise,ali da ce popraviti sopstveni rekord i to u hramu svjetskog streljastva,medju velikanima naseg sporta , tako sigurno i bez straha od mnogo iskusnijih  koleginica i freneticne atmosfere Svjetskog Kupa,to ipak nijesmo mogli da pretpostavimo. Ksenija ima samo 18 godina i svega dvije sezone kao aktivan strijelac ,a danas je pokazala da odsustvo ucesca na velikim  takmicenjima i`zeleno`iskustvo  ne znace nista ako  ste rodjeni  borac i  pobjednik.

                                                                                                                                                            U procentima to znaci da  se  Ksenija  plasirala u prvih 36 % takmicarki vazdusnim pisto-ljem na ovom  svjetskom kupu. Inace u  seriji svjetskih kupova nema juniorske kategorije vec  se   takmicenje  odvija u  seniorskom   dijelu  programa ,  pa  time Ksenijin  rezultat i
plasman imaju veliku vaznost  i znacaj. Ovim je znatno  popravljen  cjelokupan utisak ucesca naseg tima na Svjetskom Kupu  u Minhenu, narocito posle osrednjeg rezultata Knezevica  na 10 m pistolj,tako da imamo razloga da budemo veoma zadovoljni.
Ovaj svjetski kup je usao u a nale streljastva kao kup sa  najvecim brojem takmicara, njih preko 90o iz 87 zemalja svijeta.

ksenija 3

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.