Svjetski kup Minhen

SERIJA REKORDA NA SVJETSKOM KUPU U MINHENU 
STRELJACKI SPORT GLEDA U BUDUCNOST

ISSF Svjetski kup u Minhenu, koje se završilo u cetvrtak, postavilo je nekoliko novih rekorda.
Olimpijsko streliste ugostilo je najveći broj zemalja ucesnica na ISSF Svjetskom kupu, a ucestvovalo je 96 zemalja. Bio je  rekordan i broj zemalja koje su sudjelovale u novim formama mjesovitog tima; 76 u vazdusnoj  pusci ,72 u vazdunsom pištolju – 72. Ukupno je u Minhenu ucestvovalo  fantasticnih 902 strijelca sa 1272 pojedinačna starta.

Medju njima, bila je i nasa Andjela Milickovic koja je ostvarila rezultat od 604 bodova.Izuzetno jak tempo koji je imala u prethodnom periodu,studije, treninzi,svjetski kup,pa odmah potom odlazak na IMZE,sve je to ostavilo moralo ostaviti trag na njen rezultat.
Dok su se Andjela i ostali strijelci takmicili, ISSF je održao nekoliko sastanaka s ciljem utvrdjivanja plana za modernizaciju sporta – i Federacije – u sljedecih nekoliko godina. Sportska komisija pokušala je odrediti optimalni model za takmicenja ISSF 2021-2024 i njihove formate.
Predstavnici kontinentalnih konfederacija imali su priliku razgovarati o razvojnim programima, novim pristupima edukaciji trenera i pripremama sudija. Takodje su iznijeli svoja stanovista o akcionom planu kako bi odobrili novu verziju ustava ISSF-a.Takodje se govorilo o modelu ISSF-a za takmicenja izmedju 2021. i 2024., programu takmicenja za olimpijske igre mladih do 2022., te kako distribuirati pozivnice za testni turnir u Tokiju 2020. godine. ISSF je pokrenuo i raspravu o uvodjenju dress-code-a za finaliste ISSF-ovih takmicenja, pocevsi od 2021. godine.WCup Munich 2019

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.