Svjetski Kup Lahti (Finska)-let.mete/trap

  Svjetski Kup u Finskoj 

Na programu svjetskog kupa  period od 13. do 18.avgusta bio je rezervisan za takmicenja  u trap disciplinama .Svjetski kup u Lahtiju ,kojim se inace obiljezava 100 finskog streljackog saveza,okupio je 480 strijelaca iz 76 zemalja svijeta.Dodijeljeno je 8 kvota za Tokio 2020.

Nasu zemlju su predstavljali Ivo Stanisic,Jovica Markovic i povratnik u reprezentaciju, Dragan Mrkajic.
Prvog dana takmicenja,Stanisic je bio odlican- 25-i od 157 strijelaca ;solidan je bio i Markovic,dok je za Mrkajica bilo ocigledno da je podlegao pritisku i da je velika pauza od najvecih medjunarodnih takmicenja uzela danak.Drugi dan takmicenja bice predmet analize u narednom periodu,buduci da su sva trojica pucala daleko ispod svojih mogucnosti.
Ne pamtimo kada je na reprezentativnim nastupima Ivo pucao 18 i 19 dvije serije uzastopno,Dragan upucao 16 “golubova” , Jovica isao samo do kote 22.Da su uslovi bili u najmanju ruku nesvakidasnji,govore  dosta skromni rezultati svih ucesnika(max rezultat 119 !)  i podatak da gotovo niko od “trap elite” nije bio u poziciji da se bori za medalju.
To je  dovelo do raspleta situacije u kojoj moramo da vidimo propustene prilike -dva kvota mjesta za Tokio su sasvim neocekivano pripala Rusu Alipovu i Portugalcu Azevedu,a rezultat od 117  vodio je do finala! Ako kazemo jos da je rezultat od 115 “golubova” obezbjedjivao plasman od 12. do 20 .mjesta na rang listi, te podsjetimo da su sva trojica nasih strijelaca ove godine  imala ovaj rezultat (Ivo i 118 ! ),ostaje utisak da je propustena velika sansa
 .
Priliku da pokaze svoje pravo lice crnogorska ekipa u istom sastavu imace za desetak dana na evropskom prvenstvu u Lonatu.Streliste Concaverde je dobro poznato nasim strijelcima,neke od svojih najboljih rezultata su ostvarili ondje-sve sto su pokazali ove godine daje nam za pravo da ocekujemo sasvim drugu sliku u Italiji od one koju smo vidjeli u Finskoj.WCup Lahti-trap men

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.