Sv.kup Kipar -leteće mete/trap

ISSF svjetski kup u Nikoziji (Kipar)
-Dobar start  sezone za Team MNE-

Na svjetskom kupu u Nikoziji koji je upravo završen, posljednje takmičenje na programu bilo je trap za muškarce. Po broju sportista koji  sudjeluju u kvalifikacionim krugovima, ovo su bile jedne od najbrojnijih trap kvalifikacija, ukupno  80 strijelaca. Crnu Goru su predstavljali Ivo Stanišić i Jovica Marković.

Dva dana takmičenja  –  dvije različite slike naših strijelaca. Prvog dana , Jovica je “upucao” za njega skromnih  64 goluba, dok je Ivo bio izuzetan , 22.mjesto i 71 golub! Drugog dana, Jovica je imao dvije odlične serije (23+25) za tako veliko takmičenje, te sa 112 golubova završio na 58. mjestu. Ivo je medjutim, drugi dan  pucao neočekivano, 43 od ukupno 50 pogodaka. To je uslovilo da takmičenje završi na 52.mjestu. Imajuću u vidu da je ovo tek prvo medjunarodno takmičenje naših , te da se većina današnjih sudionika nadmetala prije par sedmica na ovom istom mjestu na Grand Prixu-ju, rezultat koji su Ivo i Jovica ostvarili je za svaki respekt i govori o dobrom početku sezone. To što mi znamo da je ovo samo djelić onoga što mogu, a što smo na Kipru u nekoliko navrata i vidjeli, upućuje nas da budemo strpljivi i da očekujemo da uz rad i kontinuitet momci stignu do najvećih odličja.
U prilog ovoj tvrdnji svjedoči i današnja velika pobjeda Antona Glasnovića ( CRO) koji je strpljivo čekao svoj trenutak pobjede. Stariji Glasnović, sve vrijeme u sjenci poznatijeg i medaljama okićenog brata Josipa, dugo godina je bio timski igrač, učesnik olimpijada i osvajač medalja uvijek kao član tima, nikad kao pojedinac. Ipak, stigla je satisfakcija za strpljiv i naporan rad – prvo lično zlato sa najvećih takmičenja.
Andreas Loew (Njemačka) osvojio je srebrnu medalju. Ovo mu je prva medalja na takmičenjima u trapu, a nakon što je napravio uspješan prelaz iz double trap discipline.
Bronzani je bio Matthew Coward-Holley (GBR), od sve trojice najbolje plasirani u kvalifikacijama.
Inače, za finale je bio potreban 121 pogodak, a samo njih šestorica “upucala” su  121 i 122 goluba. World Cup Nicosia

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.