Skupština SSCG

Minutes – Skupština SSCG i proglašenje najboljih 

Redovna Skupština Streljačkog saveza CG i svečano proglašenje najboljih održani su danas u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportskog centra u Podgorici.
Osnovni zaključci Skupštine :
-Usvojen je Zapisnik s prethodne Skupštine,
-Usvojen je Izvještaj o finansijskom poslovanju SSCG  u 2018.g. ,
-Usvojen je Izvještaj Nadzornog odbora za 2018.g. ,
-Usvojen je Izvještaj o radu u periodu izmedju dvije Skupštine ,
-Data je puna saglasnost članova Skupštine da  se donesu odluke o klubovima članovima Saveza, klubovima kojima prestaje članstvo, te verifikovana odluka UO o sastavu Arbi-tražne Komisije. Donošenje ovih odluka  izvršeno je u skladu sa zahtjevima Ministarstva sporta i odredbama Zakona o sportu. Odluka imenovanje čl Skupštine savez klubovi koji se nijesu preregistrovali Odluka imenovanje AK   Statut Streljackog Saveza 18.12.2019.
-Donesena je odluka o obaveznoj godišnjoj članarini za klubove u iznosu od 50 eur. Odlu-ka stupa na snagu 01.01.2020. godine.
-Formirana je Komisija (Miličković, Bošković, Milašinović, Božović i J.Marković) s ciljem da se  donese novi Pravilnik koji će uređivati članstvo u savezu ,obaveze i prava klubova članova, te pojedine streljačke discipline. Bilo je riječi i o pomoći klubovima, razvoju programa za veliki i mali kalibar, mogućim preimenovanjima naziva organizacije i odredjenih tijela iste  i slično.
Na proslavi održanoj nakon skupštine, najboljim strijelcima-Ivu Stanišiću (disciplina trap), Milošu Božoviću (puška ), Jeleni Pantović (pištolj) i najboljem mladom strijelcu Novaku Deviću, dodijeljena su priznanja i prigodne nagrade. Najboljima su nagrade uručili Predsjednik Streljačkog Saveza, g – din Zoran Bošković, Generalni sekretar, g – din Savo Milašinović i  Predsjednik Skupštine, g – din Željko Miličković, poželjevši strijelcima i streljačkoj organizaciji još bolje rezultate i nove rekorde .


Zahvalnice su dobili g-din Drago Mašković, g-din Miodrag Čanović – Predsjednik Odbora direktora CEDIS-a i Ministarstvo odbrane, bez čije podrške i saradnje ovo ne bi bila jedna od najuspješnijih godina u novijoj istoriji crnogorskog streljaštva. Priznanje za ostvarene sportske rezultate pripalo je bivšoj reprezentativki i šampionki g-dji Branki Đurković, a posebna nagrada za jedinstveni doprinos streljačkom sportu i ostvarene rezultate posthumno je pripala g-dinu Dušanu Popoviću.
Dobre želje za nastupajuću godinu čule su se  od svih prisutnih na proslavi, medju kojima su bili članovi Skupštine, selektor, reprezentativci i prijatelji Streljačkog Saveza.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.