repost Min.odbrane

repost sa sajta Ministarstva odbrane Crne Gore
 Filipović primio vojnika Miloša Božovića,
osvajača zlata u streljaštvu na Igrama malih zemalja

Drzavni sekretar Slobodan Filipović primio je danas pripadnika Vojske Crne Gore,  Miloša Božovića, koji je na Igrama malih zemalja upravo okončanim u Budvi osvojio zlatnu medalju u streljaštvu. Filipović je čestitao Božoviću na uspjehu. On je kazao da je streljaštvo sport i vještina koji je Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore od posebnog značaja, jer se na toj disciplini bazira razvoj vojničkih sposobnosti, a time i cijelog sistema odbrane.
“Dobar strijelac značajan je za ukupnu borbenu gotovost Vojske Crne Gore”, naglasio je državni sekretar. On je kazao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore pratiti dalju sportsku Božovićevu karijeru, uz podršku u sredstvima, ali i po pitanju statusa u Vojsci. Filipović je istakao da Ministarstvo odbrane u kontinuitetu pruža pomoć Streljačkom savezu, jednu od najmasovnijih i najuspješnijih sportskih organizacija u našoj zemlji, osnovanoj još 1948. godine.
Iza Miloša Božovića je pet godina duga sportska karijera. Imao je samo 18 godina kada je 2016. godine proglašen najboljim strijelcem u Crnoj Gori.Bio je prvak naše zemlje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplini serijska vazdušna puška 2018. godine. Iste godine, osvojio je prvo mjesto na Wlater Yung cupu u Smederevu, te proglašen najboljim sportistom Berana.
Sa kolegama iz streljačke reprezentacije drži ekipni rekord Crne Gore, kao i rekord u mix timu sa Anđelom Miličković. Naravno, kruna je upravo zlatna medalja na Igrama malih zemalja osvojena 30. maja i novi finalni rekord Crne Gore.
Miloš je rođen u Beranama, 1998. godine. Završio je Srednju medicinsku školu “Dr Branko Zogović”. Ušao je u Vojsku Crne Gore kao vojnik po ugovoru oktobra prošle godine. Uvijek je imao želju da pobijedi na evropskom ili svjetskom takmičenju a, kao i svakom sportisti, san mu je olimpijska medalja.
Sastanku su prisustvovali pukovnik Zoran Bošković, predsjednik Streljačkog saveza Crne Gore i potpukovnik Živko Rakočević, načelnik Odjeljenja za obuku.”

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.