Prvijenstvo Crne Gore u disciplini leteće mete –trap 2014.

           Ekipa Herceg Novog i Nikola Perisic prvaci Crne Gore

Prvijenstvo Crne Gore u disciplini leteće mete –trap odrzano je u Budvi na olimpijskom strelistu Kosljun  za vikend 12.-13.jula.Odlicna organizacija je omogucila crnogorskim strijelcima postizanje visokih rezultata, te je  jos jednom potvrdjeno da je streliste Kosljun uslovno za postizanje visokih rezultata . Kao sto se i ocekivalo, od prve serije do kraja takmicenja vodila se tijesna trka izmedju nekoliko nasih strijelaca . Nacionalno prvijentvo je kruna  domacih takmicenja , tako da je svaki strijelac dao svoj maksimum u ostvarenju sto boljeg rezultata . Prije polufinalnog dijela u ukupnom zbiru pogodaka najvise uspjeha imao je takmicar Gams-a Raicevic Bozidar koji je postigao i svoj licni rekord visokih 117 pogodaka -odmah iza njega sa poenom manje bio je takmicar Herceg  Novog, Mrkajic Dragan sa 116 pogodaka , zatim slijede -Pravilovic Lazar iz SK Cetinje koji je sa 112  obezbijedio finale , Stanisic Ivo iz SK Budve sa 110  , Perisic Nikola SK H Novi sa 109 i Mitrovic Luka sa 106  koji se plasirao u trku za postolje pobijedivsi u S-OFF u takmicara SK H Novog Miroškina .

Da su nova pravila izazov za strijelce moglo se vidjeti poslije tijesnog polufinala gdje su svih sest strijelaca imali odlican rezultat , Perisic sa odlicnih 14 pogodaka i Mrkajic sa 13 pogo-daka su se plasirali direktno u finale  , za trece i cetvrto mjesto raspucavali su tri tamicara sa po 12 pogodjenih  golubova , najmanje srece imao je takmicar SK Budve Mitrovic tako da su borbu  nastavili Raicevic iz SK Gamsa i Pravilovic iz SK Cetinja.

Finale je bio  pravi izazov pun neizvjesnosti gdje borba iznova pocinje i gdje je najpotrebnija smirenost i koncetracija  . U borbi za prvo mjesto izmedju Perisica i Mrkajica se to moglo najvise primjetiti -sa visokim rezultatom od 14 pogodaka  Perisic je pobijedio Mrkajica (koji je pogodio skromnih 8 ) tako postao prvak Crne Gore za 2014 god. Trece mjesto pripajo je odlicnom Raicevicu koji je  sa 14 pog pobijedio Pravilovica koji je imao 8 pogodaka.

Ekipno je pobijedio SK Herceg Novi sa 331 pogodaka( Perisic N. , Mrkajic D. Miroskin E.) drugo mjesto pripalo je SK GAMS u sa 322 pogodaka( Markovic N. Raicevic B Markovic R.)trece ekipi  SK Budve 317 (Markovic J Stanisic I. Mitrovic L.), cetvrto SK Cetinje sa 305 pogodaka( Vujovic M  Lipovina G.  Pravilović).Pobjednicima i ekipama organizator je urucio prigodne pehare i medalje.Prvijenstvo CG 2014

last

last

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.