PRVENSTVO CRNE GORE letece mete-trap

PRVENSTVO CRNE GORE letece mete-trap
Dominacija Herceg Novog – Miroškin šampion

drzavno trap 1

Na Prvenstvu Crne Gore koje se proteklog vikenda održalo na  streljani Kameno kod Herceg Novog dominirali su strijelci iz grada domaćina, dok je u pojedinačnoj ko-nkurenciji pobjedu odnio Evgenij Miroškin, član B tima SK Herceg Novi, što se može smatrati prvorazrednim iznenađenjem. Uporni Miroškin je najprije sa 99 pogodaka u kvalifikacijama vrlo tijesno i kao poslednji izborio plasman u finale, kroz raspucavanje „golub za golub“, da bi u Finalnim rundama na novih 2×15 meta bio prilično ubjedljiv čime je na najbolji način iskoristio nova pravila, te došao do titule.

U konačnom duelu za naslov prvaka, on je pobjedio Dragana Mrkajića (HN), inače vodećeg nakon kvalifikacija (107 pogodaka), rezultatom 11:9.

Dominaciju novljana je upotpunio Dragoslav Racković (HN) koji je u duelu za bronzanu medalju bio furiozan, sa 14/15 pogodaka, čime je savladao Boška Raičevića (Gams-Cetinje) rezultatom 14:10, i tako donio novljanima sva tri mjesta na postolju.U ekipnoj konkurenciji ubjedljivo je pobjedio SK Herceg Novi  – A tim (Mrkajić 107, Perišić 107, Racković 103) sa 317 meta, dok je drugo mjesto pripalo cetinjskom GAMS-u (Raičević 104, N.Marković 96, R.Marković 93) sa 293 pogotka. Iznenađenje su priredili članovi  B tima Herceg Novog (Miroškin 99, Đurović 99, Krivokapić 90) koji su sa 288 pogodaka osvojili bronzanu ekipnu medalju ispred favorita SK Budve (Stanišić 98, J.Marković 103, Mitrović 85) koji su ostvarili 286 pogodaka.

Novljani su rezultatima svog B tima podigli ljestvicu stručnog rada u klubovima i pokazali da se sa skromnim sredstvima može postići dosta.Inače, na takmičenju je učestvovalo 17 najboljih trapaša iz 5 crnogorskih klubova.Prvenstvo CG 2015

drzavno trap 2

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.