Prvenstvo Crne Gore- let.mete/trap

Jovica Marković pobjedom „ovjerio“  sezonu za pamćenje

Posljednje takmičenje u domaćoj sezoni, ujedno i najvažnije u disciplini leteće mete, Prvenstvo Crne Gore, održano je ovog vikenda u Herceg Novom. Strijelci iz svih trap klubova u zemlji došli su na Kameno kako bi se oprobali na ovom pomalo netipičnom, nepredvidljivom, vremenskim ćudima sklonom strelištu.

Jovica Marković (Gams-Cetinje) ponovno je bio nezaustavljiv i dokazao da mu ove godine nema ravnog. Nakon dobrog izdanja i pobjede u finalu Kupa, izvanrednog 18. mjesta na Evropskom Prvenstvu i sjajnog 29. mjesta na Svjetskom Kupu, pobjeda na državnom prvenstvu došla je kao logičan slijed i potvrda njegove najbolje sezone u karijeri. Najbolje, ali i najzrelije, kažu naši sugovornici, koji se slažu da je Jovica pokazao veliku ozbiljnost i napredak i u tehničkom i u taktičkom smislu. Mentalna stabilnost u ključnim trenucima i odmjeren pristup takmičenju glavni su pokazatelji da Marković marljivo radi i uvodi promjene u svoju sportsku rutinu koje daju sve bolje rezultate. Na Prvenstvu je od samog početka kvalifikacija do kraja finala  bio konkretan i efikasan, ne ostavljajući konkurentima priliku da se nametnu, a gledaocima da očekuju veću neizvjesnost. S respektabilnih 113 “golubova“ bio je najbolji u kvalifikacijama, a sa 41 pogotkom  u finalu stigao je do zlata i postolja.

Najbolje raspoloženog rivala imao je u Nikoli Perišiću (Herceg Novi) koji se nakon godine pune pauza spreman vratio na strelište. U kvalifikacijama je bio solidan (103), da bi u Finalu gotovo do samog kraja odolijevao Markoviću. Samo su mu malo pažnje u finišu i  mrvica sreće nedostajali da bude neizvjesnije, ovako, završio je  na drugom mjestu sa 4 pogotka zaostatka u odnosu na Markovića.
I treće i četvrto mjesto pripalo je predstavnicima Herceg Novog,  Draganu Mrkajiću i Boru Krivokapiću. Obojica su se predstavili na dobar način; naročito kod Krivokapića primjećujemo želju za rezultatom i visok standard tokom cijelog trajanja takmičenja.
Peto mjesto pripalo je Igoru Prenkiću (Gams-Cetinje) koji u posljednjih nekoliko nastupa pokazuje dobre rezultate i posvećenost. Najveće iznenadjenje je šesto mjesto Iva Stanišića (Cetinje), koji nas je inače navikao na najbolja izdanja, rezultate i medalje.

Ekipno su najbolji bili predstavnici Herceg Novog, ispred Gamsa (slika iznad) i tima Cetinja. Prvenstvo-CG-2021. Tabela FINALE PRV

Prvenstvo Crne Gore u trapu ispratila je svojim kamerama i TV Herceg Novi koja je snimila i razgovor sa finalistima. https://www.youtube.com/watch?v=FPBBF9zZtb0

Domaća sezona 20/21 završila se  Prvenstvom Crne Gore  u trapu. Vremena za sumiranje utisaka i odredjivanje smjernica za dalje, ima taman do starta nove sezone.  Nova sezona počinje za mjesec dana takmičenjima u nacionalnom Kupu standardnim vazdušnim oružjem. 

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.