Prvenstvo Crne Gore-let.mete/trap

Stanisic  prvi put do titule prvaka  drzave

Ovog vikenda je na strelistu Kosljun u Budvi održano Prvenstvo Crne Gore za disciplinu letece mete/trap. Nakon dvodnevnog nadmetanja i uz jaki vjetar koji je doveo do pomjeranja satnice takmicenja,opšti je utisak je  da je viđeno neizvjesno državno prvenstvo.Naime, najprije su se u kvalifikacijama izdvojili Radosav Jovetic (Podgorica) sa  odlicnih 113 pogodaka, te domaci takmicari Ivo Stanišić  i Jovica Marković, izjednačeni sa po  solidnih  111 “golubova”. Pored njih, u finalu su se nasla jos  3 strijelca koja su najvise pokazala u kvalifikacijama, B.Raicević sa 109 ,L. Boreta sa 104, te B. Krivokapić sa 101 pogotkom.
Slabije od ocekivanog pucali su  Dragan Mrkajic i  Nikola Markovic, inace redovni u finalima ove sezone, koji su zavrsili  takmicenje  na 7. i 8.mjestu. Kako se rezultati iz kvalifikaci-ja ne prenose  u finalne duele,  svi strijelci su se s jednikim šansama  oprobali na novih 15 meta.
Ceh su platili J. Markovic i L. Boreta, koji su  ispali iz borbe za medalju, a kasnije i  vodeći  u  redovnom dijelu, Rasko  Jovetić, koji je nešto lošijim nastupom  u finalu, prvenstvo zavrsio na 4. mjestu. Inace je Joveticu ovo prvo  zvanicno takmicenje nakon duge pauze, pa onim sto je pokazao i rezultatom koji je ostvario mozemo biti veoma zadovoljni.
Dakle, Boro Krivokapic (Herceg Novi)je u borbi za bronzanu medalju pobijedio Raska Jovetica, a Jovica Marković i Lazar Boreta (Budva)su  ostvarili 5., odnosno 6. mjesto ,sto je i bio uvod u neizvjesnu završnicu finala.
U odlucujucoj fazi su najviše pogodili Stanišić (Budva)i Raicević (Gams-Cetinje), te izborili duel za zlatnu medalju . U meču za prvaka , viđen je duel dostojan važnosti takmičenja,  a i rezultat je bio na visokom nivou, pa je okupljena publika zaista uživala. Obojica su do kraja djelovali sigurno, ali je Raicevic promašio  pretposljednju  metu, nakon čega je Stanišić bio siguran  za svoju prvu titulu prvaka Crne Gore.U ekipnoj konkurenciji , slavila je domaća Budva (Marković, Stanišić, Boreta) ispred cetinjskog Gams-a (N.Marković, R.Marković, Raičević) i Herceg Novog (Perišić, Mrkajić,  Krivokapić). Bilten Prvenstva ce biti nakna-dno postavljen. Rang lista nakon PrvCG  PRVENSTVO CG TRAP

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.