Prvenstvo CG- stand.vazdušno oružje i Kup Mimoze -trap

Vikend na streljačkim terenima – 1.dio

Prvenstvo Crne Gore – Bulatovićeva i Bošković ispred svih!

Prvenstvo Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem  održano na strelištu Ljubović okupilo je preko 50 strijelaca i 10 klubova koji učestvuju u ovom programu. Medju njima, po prvi put, bili su i strijelci novog nikšićkog kluba ​Kalibar.


Da su izuzetno raspoloženi i u punom naletu potvrdili su novim ličnim rekordima i zlatnim medaljama Darinka Bulatović (616,7 bodova)  i Stanislav Bošković ( 574). Oboje su sada ukotvljeni u zoni respektabilnih rezultata, Darinka kod juniorki puška , a Stanislav medju seniorima pištolj. Zaslužuju sve pohvale za odlična izdanja proteklih nedjelja, držimo im palčeve za nove lične (i naše) rekorde na EP u Poljskoj!
U konkurenciji seniori pištolj , srebrni je bio stameni  Nikola Šaranović sa 567 krugova, sedam vise od bronzanog Željka Miličkovića.
U konkurenciji juniori i kadeti pištolj , pobjedom nas je prijatno iznenadio Andrija Obadović sa odličnih 549 pogodaka . U obije konkurencije  slijedio  ga je Matija Dačević sa 537 krugova; bronzani junior bio je Novak Dević (534) , a bronzani kadet Vaso Pižurica (515).
Kod dama pištolj, Nevena Šaranović je bila zlatna sa 564 kruga, ispred sve čvršće Jovane Popović (557) i  koleginice iz kluba i reprezentacije Jelena Pantović (552). Jovana je seniorsko srebro pozlatila u juniorskoj konkurenciji ,dok je srebrna bila  Ivona Bulatović (526).

Kod dama puška, Darinka je bila zlatna  u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Kod seniorki pratile su je Andjela Miličković (615,1) i Beba Dabetić (606,5). Dabetićeva je bila  srebrna u juniorskoj konkurenciji, a bronzana Lea Agovic (597,5).Kod kadetkinja , Lei koja je osvojila 1.mjesto pridruzile su se Mina Balević (590,6) i Remka Ramusović(584,7).
U konkurenciji seniori puška , prvo mjesto bilo je rezervisano za Miloša Božovića (611,8 ) ispred Nemanje Obradovića (601,8) i  Nemanje Šekarića (599,2). `Nemanju 1` i `Nemanju 2` kod juniora je prestigao Miljan Dević. Dević (603,6) je bio zlatni i kod kadeta, ispred Milete Labudovića (570,0) i Alekse Dabetića (523,3).

Ekipno su seniori Stare varoši bili bolji od SK Berane i SK Kalibar. Pehare i medalje najboljima uručio je Predsjednik Skupštine Streljačkog saveza, g-din Željko Miličković.
U prilogu je Bilten Prvenstva  Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem. Prvenstvo-Crne-Gore-2020

Objavljeno u Domaci rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.