Prvenstvo CG-serijsko vazdusno oruzje

    Prvenstvo Crne Gore serijskim vazdusnim oruzjem
Dabeticeva i  Boskovic  ispred svih
beba dabetic
berane prvenstvo 2
jovana popovic

U nedelju je u  Beranama odrzano Prvenstvo Crne Gore serijskim vazdusnim oruzjem za kategorije kadeti-kinje,juniori-rke ,seniori-rke.Streljana je bila mala da primi sve strijelce i zainteresovane koji su dosli da budu dio ove sportske priredbe i koji su strpljivo ispratili visesatna dogadjanja na terenu.Ucestvovalo je preko 100 strijelaca,a racunajuci i dio Prvenstva serijskim oruzjem za pionire i pionirke odrzan ranije u Kolasinu,ovo je najmasovnije takmicenje u nacionalnom -serijskom programu u novijoj istoriji.
Bilo je dosta dobrih rezultata- narocito u mladjim kategorijama,ali dva su se izdvojila -rezultat domace takmicarke Bebe Dabetic (378) u kategorijama kadetkinje i juniorke puska,te rezultat Mojkovcanina Stanislava Boskovica (379)  u kategoriji seniori pistolj.Njih dvoje i u medjunarodnom -standardnom programu ostvaruju dobre rezultate,pa ce biti zanimljivo sta ce sljedece uraditi.Narocito Dabeticeva,mozda i najvise od svih u ovoj sezoni, pokazuje napredak i ogroman potencijal,pa se na nju zaista mora ozbiljno racunati u narednom periodu.Pored njih ,treba pomenuti rezultate Anete Bozovic (367),Nemanje Obradovica i Milosa Bozovica (obojica 365),Miljana Devica ,Igora Puletica (obojica 363)i Marije Gosnjic (362) u kategoriji puska ,te Zeljka Milickovica (373) i Jovane Popovic (358)u kategoriji pistolj.
Upravo je Popoviceva,buduci da je ostvarila najbolji rezultat u kadetskoj konkurenciji za pistolj ,svom klubu-Gorstak iz Kolasina,donijela vrijednu nagradu,pistolj Baikal ,dar kompanije MDI iz Podgorice.Ovu i ostale nagrade je strijelcima urucio direktor MDI-a i clan Upravnog odbora Streljackog Saveza,g-din Zoran Damjanovic ,koji je cestitao svim ucesnicima i pozelio puno uspjeha u buducim izazovima.
Moramo reci da se jos jednom potvrdilo da streljacki sport ,koji u Crnoj Gori ima izuzetno dugu tradiciju,u ljepsem polu ima svoje najbolje i najistrajnije predstavnike. Organizator,Streljacki Savez Opstine Berane uradio je odlican posao- ovo je zaista bio pra-znik sporta i druzenja.Ovim takmicenjem zavrsena je domaca sezona vazdusnim oruzjem.Za reprezentativce  predstoji niz vaznih medjunarodnih takmicenja,dok za druge slijedi kratka pauza, te treninzi pred pocetak nove sezone krajem septembra.Prvenstvo CG serij. vaz. oruž. 2017

Objavljeno u Domaci rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.