Prvenstvo CG – serijsko vazdušno oružje

Prvenstvo Crne Gore serijskim vazdušnim oružjem – Berane 

U subotu je održano Prvenstvo Crne Gore serijskim vazdušnim oružjem za kategorije juniore/rke i seniore/rke. Takmičenje je organizovano na strelištu Donje luge u Beranama u tehničkoj realizaciji  streljačkog kluba “Berane”. Učestvovalo je preko 45 strijelaca s gotovo 80 startova iz 8 klubova koji se bave razvojnim programom. Kako je ovo drugi dio Prvenstva; prvi dio za mlađe kategorije održan je u Kolašinu; možemo reći da je po broju učesnika  jedno od najmasovnijih takmičenja u streljaštvu u Crnoj Gori. Prvenstvo je otvorio Predsjednik Streljačkog saveza, g-din Zoran Bošković, poželjevši dobre rezultate svim učesnicima.
Organizacija SK Berane doprinijela je da ovaj dogadjaj bude održan u skladu sa svim tehničkim i sportskim pravilima, ali i preporukama NKT o ponašanju i zaštiti javnog zdravlja.

Stalno ponavljamo da je najveći uspjeh takmičenja u serijskom programu učešće velikog  broja  mladih strijelaca koji su budućnost našeg sporta i sportske organizacije. Streljana je bila mala da primi sve strijelce i članove ekipa koji su došli da budu dio ove sportske priredbe i koji su strpljivo ispratili višesatna dogadjanja na terenu.

Bilo je dosta dobrih rezultata – nekoliko  njih se izdvojilo : Stanislav Bošković (Brskovo) i Dušan Đukić ( Stara varoš) s odličnih 375 za seniore pištolj, Novak Dević sa 371 krugom za juniore i seniore pištolj. Njih trojica su zauzeli podijum kod seniora pištolj, kod juniora, zlatnom Novaku su se pridružili Ratko Drobnjak (Berane) i Andrija Obadović (Donje luge). Kod žena , u obije kategorije, najbolje su bile strelkinje iz Kolašina, Jovana Popović, Darinka Bulatović i Milica Perišić.

Dobri rezultati nisu zaobišli ni puškaše – domaću takmičarku Bebu Dabetić (366) u kategorijama juniorke i seniorke , juniora  Miljana  Devića (374), seniora Miloša Božovića (364) i Nemanju Obradovića  (364) u kategorijama juniori i seniori. Beba, Darinka Bulatović (Gorštak) i Marija Zuković (Centar – Pljevlja) potvrdile su juniorske medalje i u seniorskoj konkurenciji. Miljanu Deviću su se na juniorskom postolju pridružili Nemanja Obradović i Mileta Labudović (sva trojica iz Donjih luga), dok su na seniorskom postolju uz Miloša Božovića (Berane) bili još Nemanja i danas izuzetno raspoloženi Dušan Đukić . Svi oni i u medjunarodnom -standardnom programu ostvaruju dobre rezultate , pa ovo samo govori koliko su bili raspoloženi i željni takmičenja.

Neizvjesnija situacija viđena je u ekipnom plasmanu kojim su ove godine dominirali takmičari SK Berana sa 3  zlata. Isto toliko imale su i djevojke iz Gorštaka, ali su one došle do medalja bez konkurencije. Dva zlata  su imali strijelci Donjih luga, jedno Stara varoš, ali su zasijali i takmičari Brskova i pljevaljskog Centra.
Raduje prisustvo i rezultati kluba iz Andrijevice (7,9 mm) i novog kluba iz Berana (Zajcev).
Prvenstvo CG- serijsko vazdusno oruzje

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.