Prvenstvo CG-serij.vazdusni progam pioniri/rke

Prvenstvo Crne Gore serijskim vazdušnim oružjem za pionire i pionirke Kolašin-28.maj 2017.g.

kolasin drzavno koalsin drzavno 2

foto kolasinberane osptinsko

U nedjelju,28.maja 2017.održano je Prvenstvo Crne Gore serijskim vazdušnim oružjem za pionire i pionirke na strelištu streljačkog kluba Gorštak u Kolašinu.Učestvovalo je oko 50 najmladjih strijelaca iz 5 crnogorskih klubova.Primjecujemo manju brojnost u odnosu na prosle godine,buduci da su ucestvovali klubovi iz Berana,Rožaja i Kolašina,dok ostali klubovi sa pionirskim pogonom (poput klubova iz Niksica,Mojkovca Andrijevice….)nijesu učesvovali zbog školskih obaveza strijelaca .Razlog je možda i to što je neposredno prije nacionalnog prvenstva u nekim gradovima bilo opštinsko prvenstvo,ali to nije omelo Berance da učestvuju,pa je ovo samo djelimican izgovor.
Odlična organizacija SK Gorštak  doprinijela je da ovaj dogadjaj bude održan u skladu sa svim tehničkim i sportskim pravilima.Organizatori su obezbijedili  prigodno osvježenje i hranu za sve učesnike,kao i pehare i diplome za fakultativnu disciplinu.
Očigledno je da se trud klubova ,narocito kluba Donje luge i kluba Gorstak isplatio, budući da su njihovi strijelci dominirali.
Najveći uspjeh ovog takmičenja je svakako učešće mladih strijelaca,mnogima od njih  je ovo prvo veliko takmičenje.Kako je serijski vazdusni program razvojni  fond za stvaranje strijelaca za sve medjunarodne discipline,nesumnjiva je njegova važnost i značaj za naš sport.
U prilogu je Bilten Prvenstva Crne Gore za pionire i pionirke,kao i Bilteni Optštinskih Prvenstava Berana i Nikšića u istom programu.
Podsjecamo da je pucanje s naslona nezvanicna i fakultativna disciplina u Streljackom Savezu Crne Gore,te da je klubovima data autonomija da organizuju takmicenja u toj disciplini,ali van  Kalendara takmicenja Saveza i zvanicnih registrovanja rezultata.BILTEN Prv. CG serij.vazd.oruzje 2017 BILTEN PRVENSTVO BERANA 2017 Bilten Prv.Niksica serij.vaz.oruzje 2017

Objavljeno u Domaci rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.