Prvenstvo CG-letece mete/trap

   Perisic po treci put prvak Crne Gore

perisic-prvenstvo-2016 prvenstvo-cg-2016

Proteklog vikenda je na strelistu Kosljun u Budvi održano Prvenstvo Crne Gore u disciplini letece mete/trap. Nakon dvodnevnog nadmetanja, opšti je utisak da odavno nije viđeno neizvjesnije državno prvenstvo. Naime, najprije su se u kvalifikacijama izdvojili Ivo Stanišić ( Budva) i Nikola Perišić (Herceg Novi), izjednačeni, sa po vrlo dobrih 113 pogodaka. Pored njih,u finalu su se nasla jos  4 strijelca koja su najvise pokazala u kvalifikacijama, J.Marković 109 , Mrkajić 107, N.Marković 104 ,te R.Marković sa 102 pogotka. Podbacio je Bozidar Raicevic,inace redovan u finalima ove sezone,koji je zavrsio kao 7-i ,sa za njega skromnih 98 pogodaka.
Kako se rezultati iz kvalifikacija ne prenose u finalne duele, svi strijelci su se s jednakim šansama  oprobali na novih 15 meta. Ceh je platio vodeći Stanišić koji je nešto lošijim nastupom ispao iz borbe za medalje. U ovoj fazi su najviše pogodili Jovica Marković (Budva)i Nikola Perišić(Herceg Novi), po 12 meta, te izborili duel za zlatnu medalju. Dragan Mrkajić (Herceg Novi) i Ratko Marković (Gams-Cetinje) su sa po 11 pogodaka zakazali duel za bronzanu medalju, dok su Nikola Marković (Gams-Cetinje) i Ivo Stanišić(Budva) svojim slabijim partijama ostvarili 5-o,odnosno 6-o mjesto u finalu.
Dalje je Dragan Mrkajić  u borbi za bronzanu medalju pobjedio Ratka Markovića rezultatom 11:10, ali tek na poslednjoj meti, što je bio uvod u dramatičnu završnicu finala.
U meču za prvaka između Nikole Perišića i Joviće Markovića viđen je duel dostojan važnosti takmičenja, a i rezultat je bio na visokom nivou, pa je publika zaista uživala. Najprije je Perišić u ranoj fazi promašio dvije mete dok je Marković djelovao nepobjediv. Do kraja, on je ipak ispustio dva „goluba“, a kako je Perišić pogodio sve, meč je otišao u produžetke i raspucavanje „golub za golub“. Marković je tada promašio na trećoj meti, nakon čega je Perišić bio siguran, za svoju treću titulu prvaka Crne Gore.
U ekipnoj konkurenciji, slavila je domaća Budva (Marković, Stanišić, Mitrović) ispred Herceg Novog (Perišić, Mrkajić, Đurović) i cetinjskog Gams-a (N.Marković, R.Marković, Raičević). prvenstvo-cg-2016
n-perisic-2016 prvenstvo-cg-2016-2

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.