Prvenstvo CG-letece mete/trap

PRVENSTVO CG TRAP
HERCEG NOVI I DRAGAN MRKAJIĆ PRVACI DRŽAVE

DSCN0527

DSCN0524

Na državnom prvenstvu u disciplini – olimpijski Trap (125+ finale 50 meta),koje se proteklog vikenda održalo na streljani Kameno kod Herceg Novog,trijumfovali su domaći takmičari . Novljani su pobjedili u ekipnoj konkurenciji,dok su pojedinačno osvojili zlatnu i bronzanu medalju.
Slijed događaja je bio takav da je prvi dan takmičenja obećavao rezultate za pamćenje. Dragan Mrkajić i Nikola Perišić su sa 70, odnosno 69, pogodaka bili na nivou visoke klase, pratio ih je Ivo Stanišić sa 67 meta. Ipak, jak sjeverni vjetar drugog dana nadmetanja pokvario je rezultatski ugođaj najboljim crnogorskim trapašima, ali je zato ostavio do kraja neizvjesno finale u čemu je publika uživala.
Dragan Mrkajić se nakon kvalifikacija na 125 meta prvi plasirao u Finale (111 meta),slijedili su Stanišić (108), Perišić (107), Jovica Marković (106), a zatim iznenađenje dana Borivoje Krivokapić (105), te Nikola Marković sa 102 pogotka.Krivokapić pripada sastavu B-tima Herceg Novog, ali je ovog puta pokazao da može puno više. Pomrsio je konce favoritima i na kraju osvojio bronzanu medalju na ovom prestižnom takmičenju. Sa druge strane, Mrkajić i Stanišić se nisu dali omesti vjetrom. Stanišić je dugo vodio, zatim je uslijedio kratak pad koncentracije koji je iskoristio iskusni Dragan Mrkajić za trijumf sa 42:39 pogodaka. Podsjećamo, svjetski rekord u Finalima na 50 meta je 46 pogodaka.Cetvtro mjesto zauzeo je strijelac Gamsa ,Nikola Marković,ispred Nikole Perišića i Jovice Markovića(peto i šesto mjesto).
Ekipno, Novljani su u sastavu (Mrkajić, Perišić, Đurović) pobjedili sa 316 pogodaka ispred SKLM  Budva (Stanišić, J.Marković, Boreta) 310, te SK Gams Cetinje (N.Marković, R.MA-rković, Raičević) sa 292 pogođene mete.
Krajem mjeseca naša  reprezentacija u Trapu nastupa na Prvenstvu evrope u Bakuu ,u sa-stavu Ivo Stanišić, Jovica Marković i Nikola Perišić.Prvenstvo-CG-17

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.