Prvenstvo CG-let.mete/trap

Stanisic  drugu godinu zaredom prvak   Crne Gore

Ovog vikenda je na strelistu Kameno  održano Prvenstvo Crne Gore za disciplinu letece mete/trap. Nakon dvodnevnog nadmetanja,opšti je utisak je  da je viđeno neizvjesno državno prvenstvo.

Naime, najprije su se u kvalifikacijama izdvojili Ivo Stanišić  i Jovica Marković sa  po odlicnih 113 pogodaka, te takmicar cetinjskog Gamsa,Nikola Markovic sa 109 i domaci takmicar,Rasko Jovetic ,sa 106 pogodaka.Pored njih, u finalu su se nasla jos  dva domaca strijelca koja su najvise pokazala u kvalifikacijama, Slobodan Djurovic  sa 102 ,te Nikola Perisic sa 92 pogotka.
Kako se rezultati iz kvalifikacija ne prenose  u finalne duele,  svi strijelci su se s jednikim šansama  oprobali na novih 15 meta.Ceh su platili J. Markovic i N.Perisic, koji su  ispali iz borbe za medalju, a kasnije i  N.Markovic, koji je  nastupom  u finalu prvenstvo zavrsio na 4. mjestu. S.Djurovic (Herceg Novi)je u borbi za bronzanu medalju pobijedio N.Markovica, dok su J.Marković(Gams) i N.Perisic (Herceg Novi)ostvarili 5., odnosno 6. mjesto. Ovakav razvoj situacije  je i bio uvod u neizvjesnu završnicu finala.
U odlucujucoj fazi su najviše pogodili Stanišić (Cetinje)i Jovetic(Herceg Novi), te izborili duel za zlatnu medalju . U meču za prvaka , viđen je duel dostojan važnosti takmičenja,  a i rezultat je bio na visokom nivou, pa je okupljena publika zaista uživala. Obojica su do kraja djelovali sigurno, Jovetic na samom kraju nesto manje, nakon čega je Stanišić bio siguran  za svoju drugu uzastopnu  titulu prvaka Crne Gore.
U ekipnoj konkurenciji , slavio je proslogodisnji vicesampion cetinjski Gams (MarkovićJ., Markovic N.,Markovic R), ispred  Herceg Novog (Perišić, Djurovic,Jovetic) i Cetinja(Stanisic,Spadijer,Vujovic) .Bilten Prvenstva ce biti naknadno postavljen.Prvenstvo CG 2019

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.