Promjene nekih ISSF pravila

ISSF promijenila format ekipnih takmičenja i
uvela miks discipline malokalibarskim oružjem

Svjetska streljačka federacija (ISSF) je napravila odredjene promjene u programu svjetskih šampionata. Izvršni komitet ISSF usvojio je novi format ekipnih takmičenja i uveo dvije nove discipline  za mješovite parove. Do sada se na prvenstvima svijeta ekipni plasman određivao na osnovu zbira rezultata sva tri člana tima u pojedinačnim kvalifikacijama. Od 2021. godine borba za ekipna odličja u olimpijskim disciplinama će biti organizovana posebno.
Ova izmjena nije potpuna novost, jer od 2018. godine na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem ekipna takmičenja su odvojena od pojedinačnih. ISSF je otišla korak dalje, jer prvi put u zvaničnom programu velikih takmičenja će se naći nova ekipna nadmetanja malokalibarskim oružjem (MK puška trostav, MK sportski pištolj za žene i MK pištolj brza paljba za muškarce).
Sem toga, u program svjetskih prvenstava, ali i svjetskih kupova i gran pri turnira uvedene su i dvije nove miks discipline – MK puška trostav i MK pištolj brza paljba. Time se broj miks disciplina uvećao. Mješoviti parovi vazdušnim pištoljem i puškom i u trapu su od prijee nekoliko godina dio zvaničnog programa takmičenja pod pokroviteljstvom ISSF, a u Tokiju 2021. će debitovati i na Olimpijskim igrama.
Uveden je i novi format za ekipna takmičenja u kod letećih meta. Takođe, utvrđena su i pravila oblačenja tokom mečeva i mnogi drugi detalji. Izmijenjena su i neka opšta pravila i dati amandmani na opšta tehnička pravila. Za više detalja molimo pogledajte minutes (crtice) koje smo pripemili, kao i dokumenta u prilogu data za takmičenja koju su za nas najbitnija, a takodje možete sve pogledati i putem linka
https://www.issf-sports.org/news.ashx?newsid=3480
ISSF promjene – minutes  ISSF-General-Regulations_ed_2020 General-Technical-Rules_amendments_ed_09.2020     trap team     air pistol team   air rifle tim

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.