Prijem za strijelce u Opstini Berane

repost sa sajta opstine Berane
Strijelci na prijemu kod Predsjednika  Opstine Berane  

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić primio je Berance koji su kao članovi crnogorske reprezentacije osvojili medalje i zabilježili dobar rezultat u streljaštvu, stonom tenisu i atletici, na Igrama malih zemalja Evrope, koje su od 26. maja do 1. juna održane u Budvi. Tom prilikom predsjednik Šćekić zahvalio im se na uspjesima i rekao da Beranama mnogo znače njihove medalje.
Na prijemu u zgradi Opštine, kod predsedjnika Šćekića bili su  Beba Dabetić (SK „Berane“) koja je zauzela sedmo mjesto u finalu, uz prisustvo trenera Željka Božovića, Željko Obadović, predsjednik Streljačkog saveza opštine Berane i Vojislav Zečević,trener SK „Donje Luge“, dok Miloš Božović (SK „Berane) koji je osvojio zlatnu medalju i Nemanja Obradović (SK „Donje Luge“), koji se okitio bronzanom medaljom, nisu prisustvovali iz privatnih razloga. Ovi mladi momci su se, u sastavu crnogorske reprezentacije, takmičili u disciplini vazdušna puška.
Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić rekao je obraćajući se sportistima i njihovim trenerima da su ovakvi prijemi praksa lokalne uprave nakon ostvarenog uspjeha. On je zahvalio na medaljama koje su naši sugrađani donijeli Crnoj Gori, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, izrazivši uvjerenje da će ih biti još više u budućnosti.
„Hvala vam na trudu i postignutim rezultatima jer vi ste dokaz da sport u našem gradu ima svijetlu budućnost. Očekujemo da nastavite da radite sa istim intenzitetom i u narednom periodu, a Opština Berane je tu da vas podrži“, naglasio je predsjednik podsjetivši da će ove godine sredstva predviđena budžetom za sport biti duplo veća u odnosu na prošlu godinu, kao i da će jedan dio istih biti namijenjen izgradnji sportske infrastrukture, a drugi samim klubovima.
Najavio je i da će ove godine biti promijenjena opštinska Odluka o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama.
„Uradićemo sve što je potrebno da pomognemo sportistima i klubovima. U tom smislu preduzećemo konkretne mjere, odnosno pojedini klubovi će preći pod okrilje Opštine i samim tim imaćemo kontrolu nad finansijama u njima“, poručio je Šćekić i podvukao da su jedino rezultati mjerilo uspjeha pojedinaca ili kolektiva.
Takođe je kazao da lokalna uprava radi na tome da se u Beranama stvori stabilna osnova za kvalitetno bavljenje sportom.
Gosti su se zahvalili predsjedniku na prijemu i kazali da njihovi rezultati nisu slučajni već da su proizvod kontinuranog rada godinama unazad. U nastavku su istakli da su zahvalni na saradnji koju imaju sa Opštinom Berane, ocijenivši je kao veoma dobru.Odlukom predsjednika opštine sportisti i klubovi su novčano nagrađeni zbog postignutih rezultata.Prijemu su prisustvovali sekretar za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, Goran Folić i savjetnik predsjednika, Zoran Jojić.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.